Vreme čitanja: oko 1 min.

Završen spektakl na Zlatiboru, najbolji trkači na svetu zadovoljni uslovima: "Jedva čekam sledeću godinu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hard Enduro se u Srbiji održava od 2014. godine, a tek je prošle godine dobio svetski karakter

  • 0

Deseti po redu Xross Hard Enduro završen je danas u Srbiji, poslednjom trkom na Zlatiboru, i tako je naša zemlja pokazala da može da parira svetskim organizatorima u ovom sportu.

Podsetimo, Hard Enduro se u Srbiji održava od 2014. godine, a tek prošle godine dobija i svetski karakter, upisujući se u zvaničan kalendar Svetskog prvenstva.

Na Zlatibor je ove godine došlo oko 300 vozača iz 40 zemalja širom sveta, među kojima i najbolji vozači Hard Endura, uključujući aktuelnog šampiona Manuela Letenbihtlera, vicešampiona Marija Romana, kao i legende Grejama Džarvisa.

Kroz tri dana, trkači su prešli oko 300 kilometara na Tari, Mokroj Gori i Zlatiboru, a planine nisu bile nimalo naklonjene vozačima.

Loše vreme otežavalo je prvi dan trke na Tari, dok su se organizatori tokom drugog dana potrudili da pripreme pravi mokrogorski triler vozačima, a današnji dan bio je rezervisan za nešto manje od 100 kilometara kroz zlatiborska brda.

Da nije bilo nimalo lako, govori i činjenica da je već tokom prvog dana oko 15 do 20 trkača odustalo na "Mišolovci", dok je tokom današnjeg dana zlatiborska šuma zadavala muke pojedinim trkačima.

Iako je aktuelni šampion Nemac Manuel Letenbihler u finalu kvalifikacija bio četvrti, uspeo je da popravi rezultat, te je tokom sva tri dana trke ubedljivo ostavljao kolege iza sebe i zaslužno došao do trona.

Drugi na cilj je stigao Španac Mario Roman, dok je treće mesto pripalo Bugarinu Teodoru Kabakchievu.

Vredan spominjanja je i Britanac Bili Bolt koji je u finalu kvalifikacija završio kao prvi, ali je tokom trke na Tari napravio pogrešno skretanje što ga je koštalo penala od +40 minuta.

Reli na Zlatiboru samo je prva stanica u ovogodišnjem šampionatu, a najbolje Hard Enduro vozače čekaju trke u Austriji, Italiji, Rumuniji, Kanadi, Španiji i Nemačkoj.

Tako da, tek ostaje da se vidi da li će Letenbihler uspeti da održi titulu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA