Vreme čitanja: oko 1 min.

Ni kiša mu ne može ništa: Ferštapen slavio na trci za VN Monaka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je bila druga pobeda u karijeri za Holanđanina na ulicama Monte Karla, a četvrti trijumf ove sezone. Uz to, ovim trijumfom, Ferštapen je postao najuspešniji vozač Red Bula po broju pobeda, prestigavši Sebastijana Fetela

  • 0
Maks Ferštapen Foto: Tanjug/AP

Vozač Red Bula, Maks Ferštapen slavio je na trci na Veliku nagradu Monaka.

Ovo je bila druga pobeda u karijeri za Holanđanina na ulicama Monte Karla, a četvrti trijumf ove sezone. Uz to, ovim trijumfom, Ferštapen je postao najuspešniji vozač Red Bula po broju pobeda, prestigavši Sebastijana Fetela.

Drugu poziciju zauzeo je Fernando Alonso u Aston Martinu, dok je treći završio Esteban Okon. Veći deo trke, nije se dešavalo ništa zanimljivo kada je reč o borbi za prvo mesto, a kada je već Ferštapen imao sigurnu prednost, Alonso je propustio možda i jedinu priliku da se ukčljuči u borbu, nakon što mu je tim u boksu stavio gume za suvo, koje je potom morao da menja.

Iza najbrže "trojke", bio je Luis Hamilton, peti je bio Džordž rasel, dok je na šestom mestu završio Šarl Lekler. Među prvih 10 su se našli i Pjer Gasli, Karlos Sains, Lando Noris i Oskar Pjastri.

Kada je reč o generalnom plasmanu, Ferštapen je prvi sa 144 boda, Perez ima 105, dok je treći Alonso sa 93 boda.

Naredna trka, voziće se za Veliku nagradu Španije na stazi "Katalunja".

(Telegraf.rs)

Video: Formula 1 spektakl u Beograd: Bolid "Red bula" protutnjao Trgom Republike

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA