Vreme čitanja: oko 1 min.

Najveća fešta dvotočkaša u Austriji: Ovu trku retko kada završi više od 30 ljudi, a učešće ih uzme tačno 500

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čuveni "Erzberg Rodeo" je u toku, a već su viđena iznenađenja

  • 0
Hard Enduro Foto: Zoran Jesić

Legendarna trka "Erzberg Rodeo" u Xross Hard Enduro šampionatu nalazi se na polovini svog puta u prelepim krajolicima Austrije. Najbolji takmičari na planeti naći će se na ovom mestu zaključno sa sutrašnjim danom, kada će biti proglašeni i pobednici.

Trka je dugačaka oko 35 kilometara, a od 500 takmičara prošle godine samo njih osam uspelo je da dođe do linije finiša, što dovoljno govori o tome koliko je izazovna sama po sebi.

Uz to, retko se kada dešava da je više od 30 takmičara završilo "Erzberg Rodeo" od njegove inaguracije davne 1995. godine. Svake godine se održava krajem maja i početkom juna i najveća je fešta takve vrste u Evropi.

Prošle godine je pobedu odneo čuveni Manuel Letenbihler, koji je nedavno uzeo učešće i na Xross Hard Enduro reliju koji se održao na Zlatiboru i Tari, a ekipa Telegrafa je tom prilikom razgovarala sa njim.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Red Bull Erzbergrodeo (@redbullerzbergrodeo)

Sama trka održava se na mestu rudnika Ercberg, koji se nalazi u centralnom delu Austrije, oko 60 kilometara severozapadno od Hraca i oko 260 kilometara jugozapadno od glavnog grada Beča.

Posle prvog dana takmičenja najbolji rezultat imao je Andrea Verona iz Italije, drugi je bio Vil Riordan iz Australije, a treći Soni Gođa iz Italije. Prošlogodišnji pobednik Letenbihler je na šestom mestu.

(Telegraf.rs)

Video: Završen Xcross Hard Enduro na Zlatiboru: Trkači savladali srpsku planinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA