≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Borkovićev potez za divljenje: Razvio zastavu Srbije od 15 metara tokom trka u TCR šampionatu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neke od zemalja u kojima smo mogli da vidimo isti prizor su Kina, Nemača, Ujedinjeni Arapski Emirati, Italija, Fancuska...

  • 0
Dušan Borković Foto: Maša Gulan

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković razvio je prošlog vikenda zastavu Srbije dugu čak 15 metara tokom trka u Mađarskoj na stazi Hungaroring, saopšteno je iz njegovog tima.

U saopštenju se navodi da je zastava Srbije tom prilikom postala simbolom trke koja ima višemilionski auditorijum širom sveta, a vrednost se meri u milionima evra.

- Ovo je 21. baner na međunarodnim trkama na kojoj Tim Borković promoviše Srbiju i na ovaj način, a neke od zemalja u kojima smo do sada mogli videti sličan prizor su Kina, Nemačka, Ujedinjeni Arapski Emirati, Italija, Austrija, Rusija, Tajland i Francuska - navedeno je iz Tima Borković.

Borković je prošlog vikenda osvojio 55 poena na četvrtom trkačkom vikendu u Mađarskoj.

On je osigurao četvrto mesto u generalnom plasmanu u Evropi na takmičenju TCR svetskog rangiranja.

Borković je istakao da samo moto-sport može da pruži priliku da se sopstvena zemlja promoviše na ovako atraktivan način.

- Nijedan sport ne pruža mogućnost da direktno uz teren razvijete baner ovolikih dimenzija. Upravo zato, iz godine u godinu, na najvažnijim trkama koristim priliku da predstavim svoju Srbiju u pozitivnom svetlu i pozovem ljude širom sveta da je posete i investiraju u nju, jer je razloga za to zaista mnogo. Ovo je najmanje šta mogu da učinim za svoju zemlju i, upravo zato, planiram da u nastavku sezone, na sledećim trkama makar u Italiji i Španiji, uradim isto -  rekao je Borković.

Sledeća trka na kojoj nastupa Dušan Borković je od 21. do 23. jula na stazi Pol Rikar u Francuskoj.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Borković: Nadam se da ću što bolje da predstavim i sebe i Srbiju i da izborim finale

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA