Vreme čitanja: oko 2 min.

Sjajan vikend iza Miljkovića: Osvojeni zlata vredni bodovi na čuvenom Hungaroringu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpski automobilista je sakupio najveći broj bodova do sada

  • 0
Nikola Miljković automobilista Foto: DPPI / Alpine Racing

Iza Nikole Miljkovića i ekipe Tempo Racing je nauspešniji trkački vikend ove sezone u Klio Kupu Evropa. Poznati srpski automobilista maestralnim vožnjama uspeo je da zadrži visok tempo u obe trke na stazi Hungaroring, što mu je omogućilo da osvoji peto i deseto mesto, sakupi najveći broj bodova do sada (38), pobedi u konkurenciji za Čelindžer kup gde trenutno zauzima treću poziciju, te da se probije u top deset vozača u generalnom plasmanu.

I sve to uprkos tehničkim problemima koji su se pojavili na automobilu Renault Clio.

- Na prvom treningu smo imali 8. vreme, da bi na drugom uvideli da je „šper“ diferencijal popustio, tako da smo noć pred kvalifikacije skidali menjač i radili remont diferencijala. Na subotnjim kvalifikacijama nismo mogli bolje od 12. mesta. Jednostavno, nedostajao je adekvatan ritam da se izborimo za bolju startnu poziciju - objašnjava Miljković.

I pored svih poteškoća i izazova, naš as je trku izvezao na zaista visokom nivou. Bilo je puno uzbuđenja i okršaja na stazi, gotovo nijednu krivinu nije provezao bez napetosti, bilo je dosta pritisaka i obilaženja među vozačima. Miljković je uspeo da završi peti i da pobedi u Čelindžer kupu, a drugu uzastopnu pobedu u konkurenciji svih vozača ostvario je Entoni Žurado, ispred Davida Pužea i Gabrijelea Torelija.

Odličan rezultat dao je nadu srpskom vozaču da u drugoj trci može da ponovi uspeh, ali to se nažalost nije dogodilo. Još uvek nisu potvrđeni zvanični rezultati, ali kako stvari stoje, Miljkoviću će biti priznato 10. mesto, dok je pobednik Gabrihele Toreli, ispred Davida Pužea i Tomaša Pekara, koji je završio treći.

- Nedeljne kvalifikacije nisu protekle kako smo očekivali, jer me je u najbržem krugu „blokirao“ Nikolas Milan, koji je iznenada izašao na stazu ispred mene i usporio me, tako da sam imao vreme za 15. startnu poziciju. Uprkos svemu, tzu drugu trku sam izvezao maksimalno koncentrisano na stazi koju odlično poznajem, tako da sam na kraju izborio desetu poziciju u generalnom plasmanu. Zaista sam zadovoljan, kako trkačkim vikendom na Hungaroringu, tako i sezonom - zaključuje Miljković.

Sada sledi pauza od mesec dana, koju će ekipa Tempo Racing Team-a iskoristiti za predah i da se što bolje pripremi za naredni period. Sledeća trka vozi se 29. i 30. jula na stazi Nirburgring.

(Telegraf.rs)

Video: Formula 1 spektakl u Beograd: Bolid "Red bula" protutnjao Trgom Republike

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA