≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ferštapen najbrži u Austriji: Holanđanin "oduvao" konkurenciju za petu vezanu pobedu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dan ranije, Ferštapen je bio najbolji i u sprintu, a ovom pobedom, ostvario je ukupno četvrtu na "Red Bul ringu" u karijeri

  • 0
Formula 1 Japan Maks Ferštapen Foto: Tanjug/AP

Vozač Red Bula, Maks Ferštapen trijumfovao je na trci za Veliku nagradu Austrije, koja je deveta u ovogodišnjem šampionatu Formule 1.

Dan ranije, Ferštapen je bio najbolji i u sprintu, a ovom pobedom, ostvario je ukupno četvrtu na "Red Bul ringu" u karijeri. Za Holandskog vozača, ovo je peta uzastopna pobeda, a ukupno sedma ove sezone, i ukupno 42. u karijeri.

Kada je reč o podijumu, drugoplasirani je završio Šarl Lekler iz Ferarija, dok je trećeplasirani bio Ferštapenov timski kolega, Serhio Perez.

Maks Ferštapen Foto: Tanjug / AP

Upravo Perez je u poslednjih nekoliko krugova vodio veliku bitku sa Karlosom Saincom za mesto koje vodi na podijum, ali je na kraju, u uzbudljivoj trci iskoristio grešku rivala i završio na trećoj poziciji.

Što se tiče ostalih osvajača bodova, poene su osvojili Lando Noris, Fernando Alonso, Luis Hamilton, Džordž Rasel, Pjer Gasli i Lens Strol. Kada je reč o generalnom plasmanu, Ferštapen je prv  u šampionatu sa 229 bodova, drugi je Serhio Perez sa 148. dok je trećeplasirani Fernando Alonso sa 129 bodova.

Naredna trka, voziće se na stazi "Silverston" za vVeliku nagradu Velike Britanije.

(Telegraf.rs)

Video: Formula 1 spektakl u Beograd: Bolid "Red bula" protutnjao Trgom Republike

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA