Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi veliki uspeh Mikice Vesnića: Srpski automobilista osvojio drugo mesto na trci u Švajcarskoj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Treći je u generalnom plasmanu

  • 0
Milovan Vesnić Foto: MN Press

Sezona šampionata Evrope na brdskim stazama nastavljena je nakon letnje pauze trkom u Švajcarskoj. Spski automobilista Milovan Vesnić je nakon dve vožnje na pet kilometara dugoj stazi stazi St. Ursanne – Les Rangiers osvojio odlično drugo mesto i tako se po četvrti put popeo na postolje u šest nastupa u sezoni 2023.

Daleko da je sve bilo idealno za asa iz Užica, ali i pored svih problema tim se više nego zadovoljan vraća za Srbiju.

- U Švajcarskoj su nas dočekali neočekivano ekstremni uslovi. Netipično za ovaj deo Evrope, temperatura vazduha je dostizala i 37 stepeni što je svim takmičarima dodatno otežalo posao. Moj Audi RS3 LMS, koji je još daleko od punog potencijala potrebnog za ovu vrstu takmičenja i uspon od preko 10% na određenim delovima staze, odmah je počeo da pokazuje problem sa povišenom temperaturom vode i gubitkom snage kao posledicom.

- Nakon subotnjih treninga u terenskim uslovima uspeli smo koliko-toliko da auto pripremimo za odlučujuće trke u nedelju. Rezultat je, srećom, nagradio sav trud. Staza je fantastična, brza i ne prašta grešku. Ubeležili smo novo iskustvo koje ćemo primeniti u budućnosti, kako na tehniku tako i na moje vozačko iskustvo - izjavio je Vesnić nakon trke u Švajcarskoj.

Vozač ASK Vesnić osvojio je drugo mesto iza dvostrukog šampiona Evrope Igora Stefanovskog (Hjundai i30N) i ispred aktuelnog šampiona Francuske Nicolasa Garnijea (Seat kupra).

Nakon osam od deset trka FIA EHCC šampionata, Vesnić sigurno drži treće mesto generalnog plasmana u Grupi 3 u svojoj debitantskoj sezoni u ovoj seriji.

Pred ekipom je već za dve nedelje trka na stazi Ilirska Bistrica u Sloveniji.

(Telegraf.rs)

Video: Na stotine ljudi čekalo u redu u Budimpešti da se slika sa našim šampionom: Ludnica za Srbinom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA