Vreme čitanja: oko 1 min.

Oskar Pjastri produžio ugovor sa Meklarenom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pjastri je trenutno na 11. mestu u šampionatu najbržeg karavana na svetu sa 42 boda, a kada je reč o šampionatu konstruktora, Meklaren je petoplasirani sa 139 bodova

  • 1
Oskar Pjastri Foto: Tanjug/AP

Australijski vozač Formule 1, Oskar Pjastri produžio je ugovor sa ekipom Meklarena do kraja 2026. godine.

Pjastri je debitovao za Meklaren početkom 2023. godine, nakon što je prethodno, krajem prošle godine, dogovorio saranju sa pomenutim timom.

Ipak, beležio je odlične rezultate kao novajlija, što je zadivilo čelnike tima, te su odlučili da produže saradnju na još tri sezone.

- Oduševljen sam što nastavljam saradnju sa Meklarenom. Želim da se borim za najviši plasman u ovom bolidu i uzbuđen sam vizijom i osnovama koje su postavljene kako bi obezbedile budući napredak - rekao je Pjastri, pa nastavio:

- Dobrodošlica koju sam osetio i odnosi koje sam izgradio u Meklarenu čine da se osećam kao kod kuće. Konstantna vera ekipe u mene čini da se osećam poštovanim i znači mi želja Meklarena da budem deo dugoročnog projekta. Zato je ova odluka bila laka.

Pjastri je trenutno na 11. mestu u šampionatu najbržeg karavana na svetu sa 42 boda, a kada je reč o šampionatu konstruktora, Meklaren je petoplasirani sa 139 bodova.

(Telegraf.rs)

Video: Formula 1 spektakl u Beograd: Bolid "Red bula" protutnjao Trgom Republike

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA