Vreme čitanja: oko 1 min.

Ferštapen na velikoj nagradi SAD ostvario 50. trijumf u karijeri

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naredna trka je na programu sledećeg vikenda u Meksiku

  • 1
Maks Ferštapen Foto: Tanjug.rs

Vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferštapen pobedio je na trci Formule jedan za Veliku nagradu SAD, koja je održana u Ostinu.

Ferštapen je trijumfom u Ostinu stigao do 15. pobede ove sezone, a ukupno 50. u karijeri. On je još ranije obezbedio treću šampionsku titulu u F1. Ferštapen je na stazi u Ostinu startovao sa šeste pozicije.

Drugo mesto osvojio je vozač Mercedesa Luis Hamilton, koji je za pobednikom kasnio nešto više od dve sekunde, dok je treći bio Lando Noris iz Meklarena. On je imao 10,7 sekundi zaostatka za Ferštapenom.

Potom slede Španac Karlos Sainc iz Ferarija i Meksikanac Serhio Peres iz Red Bula. Vozač Ferarija Šarl Lekler, koji je imao pol poziciju u SAD, na kraju je osvojio tek šesto mesto.

Bodove su još osvojili Džordž Rasel iz Mercedesa, Pjer Gasli iz Alpina, Lens Strol iz Aston Martina i Juki Cunoda iz ekipe Alfa Tauri.

Prvo mesto u generalnom plasmanu vozača drži Ferštapen sa 466 bodova, dok je Perez drugi sa 238, a treći je Hamilton sa 219.

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena 29. oktobra za VN Meksika.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Red Bull F1 u Beogradu: Doživeli smo izbliza mašinu od 7 miliona evra koju vozi Maks Ferštapen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA