Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovaj grad i zamak već 10 godina čuvaju najveću sportsku tajnu: "Ljudi ga štite, ne žele da pričaju o Šumaheru"

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve je i dalje pod velom tajne kada je u pitanju ovaj švajcarski gradić

  • 2
Mihael Šumaher Foto: Python Jean-Guy / Abaca Press / Profimedia

Kako je i šta radi Mihael Šumaher? Pitanje koje je definitivno postalo jedno od najmisterioznijih u istoriji sporta, jer evo već 10 godina niko ništa ne zna o legendanom vozaču Formule 1!

Upravo je pre 10 godina, tačnije 29. decembra, sedmostruki šampion F1 doživeo nesreću na skijanju posle koje je šest meseci bio u komi u francuskom gradu Grenoblu.

Lekari su se borili za njegov život, uspeli su da ga održe, ali od tada više nije viđen u javnosti. Vratio se u porodičnu kući u Švajcarsku, u gradić Gland koji je svih ovih godina "zakopčan do grla" kada je u pitanju njihov najpoznatiji stanovnik.

Italijanska Gazeta je za praznike otišla do pomenutog mestašceta i pokušala je da izvuče neke podatke o Šumiju, ali su naleteli na zid.

- Čini se da su u Glandu čak i božićne lampice postavljene sa osećajem privatnosti - stoji u tekstu i navodi se da je već 10 godina tamo tišina kada je u pitanju Šumaher.

Gland ima 13.000 stanovnika, nalazi se između Lozane i Ženeve, a vila u kojoj se Šumi nalazi gleda upravo na Ženevsko jezero.

Mihael Šumaher Foto: Snowfield Photography / imago stock&people / Profimedia

U pitanju je oblast koja je malo odvojena od grada i gde se nalaze imanja bogatih građana Glanda. Italijani kažu da se vide samo prilazne kapije, dok drvoredi skrivaju sve ostalo.

- Tamo dole, iza tog gustog žbunja, znamo samo da se nalazi zamak u kom se brinu o Šumaheru - piše u tekstu.

U Glandu se o njemu ništa ne priča. Ovo mesto nije postalo ni turistička atrakcija, odnosno nema nikakvih suvenira, postera, nekoh F1 modela ili razglednica. Pa čak ni bilo kakva zastava Ferarija na nekom balkonu.

Mihael Šumaher Foto: Profimedia/AFP

- U Glandu svi znaju za Šumahera, ali jednostavno ne pričaju o njemu. Zato što imućni stanovnici ovog grada vole mir i privatnost. Opštinski funkcioner, koji je želeo da ostane anoniman, nije krio od nas da se poslednjih godina pojavljuju novinari da pričaju o mestu, pa čak i prosto radoznali ljudi, ali postepeno sve manje.

Povodom 10 godina od nesreće, medijima se obratio i Mihaelov mlađi brat Ralf koji, doduše, nije ništa otkrio.

- Nedostaje mi moj Mihael od pre. Sudbina je promenila našu porodicu. Život je ponekad nepravedan. Mihael je često imao sreće u životu, ali onda se dogodila ova tragična nesreća. Hvala Bogu, moderna medicinska sredstva su omogućila mnogo toga, ali uprkos tome ništa više nije kao pre - jasan je Ralf.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tesla

    27. decembar 2023 | 14:38

    Ja jednostavno mislim da je on vec 10 godina prikopcan za krevet i da vise nista sam nemoze ko zna dali zna i da prica. Da je i malo bolje pricalo bi se o njemu

  • Nina

    27. decembar 2023 | 12:36

    Prodao je kucu ne zivi vise tu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA