Vreme čitanja: oko 1 min.

Hamilton otkrio razloge zbog kojih je prešao u Ferari: "Pravo je vreme da napravim ovaj korak"

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Legendarni vozač se zahvalio i svom aktuelnom klubu, Mercedesu

  • 1
Luis Hamilton Foto: Tanjug/AP

Vozač Formule 1 Luis Hamilton i zvanično je postao novi član Ferarija. On će po završetku aktuelne sezone obući crveni kombinezon i pokušati da se po osmi put okiti titulom šampiona sveta u Formuli 1.

Nakon što je informacija objavljena i na sajtu Formule 1, oglasio se i legendarni vozač i otkrio razloge prelaska u Ferari.

- Proveo sam neverovatnih 11 godina s ovoom timom (Mercedes) i jako sam ponosan na ono što smo zajedno postigli - rekao je Hamilton, a onda nastavio:

- Mercedes je deo mog života od moje 13. godine. To je mesto gde sam odrastao, tako da je odluka o odlasku bila jedna od najtežih odluka koje sam ikada morao doneti. Ali pravo je vreme da napravim ovaj korak i uzbuđen sam što ću prihvatiti novi izazov. Zauvek ću biti zahvalan na neverovatnoj podršci moje Mercedesove porodice, posebno Totu na njegovom prijateljstvu i vođstvu i želim da zajedno završimo sezonu na visokom mestu. Sto posto sam predan pružanju najboljeg izdanja  ove sezone i želim da moja poslednja godina sa Srebrnim strelama bude jedna za pamćenje.

Sa druge strane, izvršni direktor Mercedesa Toto Volf prokomentarisao je Hamiltonovu odluku.

- Što se tiče tima vozača, naš odnos s Luisom postao je najuspešniji u sportu i to je nešto na što se možemo sa ponosom osvrnuti; Luis će uvek biti važan deo istorije Mercedesovog motosporta - rekao je Volf.

(Telegraf.rs)

Video: Red Bull F1 u Beogradu: Doživeli smo izbliza mašinu od 7 miliona evra koju vozi Maks Ferštapen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    2. februar 2024 | 06:37

    Ovaj jos uvek vozi. Ja sam mislio da je odavno u penziji. Ocigledno da odavno nisam citao vesti o formuli 1.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA