Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski dečak (14) krenuo Šumaherovim i Ferštapenovim stopama i potpisao za tim u Formuli!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki uspeh!

  • 0
Andrija Kostić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Osim Dušana Borkovića koji je poslednjih godina beležio velike uspehe na automoto sceni, pa i Milovana Vesnića, Srbija nije imala mnogo imena u svetu "vozačkih" sportova. Sada bi to moglo da se promeni i u najprestižnijoj Formuli.

Mladi Andrija Kostić (14) potpisao kratkoročan sa timom Van Amersfort u Formuli 4! U pitanju je jedna od dve najbolje ekipe u ovom "rangu" takmičenja za koju su na početku svojih karijera vozili između ostalih Mihael Šumaher, Maks Ferštapen i Šarl Lekler.

Ističe da je dobio ponudu tima i on ju je prihvatio, ali još uvek nema sponzora koji mu je neophodan kako bi ga je podržao. U toku su pregovori sa Automoto savezom Srbije kako bi se projekat kompletirao.

@fokus_auto Andrija Kostić u F4 Van Amersfoort Racing Timu #fokusauto #trkanje #viral #fyp #tiktoksrbija #tiktokbalkan #f4 #formula4 #vanamersfoortracing #maxverstappen #charlesleclarc #schumacher ♬ original sound - Formula 1

Ističe da je tek pre dva meseca seo u bolid formule prvi put nakon kartinga.

- Prvi put sam karijeri seo u bolid bilo koje formule, a ne karting, i to pre dva meseca i prezadovoljan sam. Još važnije, ekipa je veoma zadovoljna brzinom mog napretka i postoji velika šansa da sledeće godine vozim punu sezonu u italijanskoj Formuli 4 za VAR. Svestan sam da još uvek nismo potpisali ugovor, ali opcija za to postoji i ukoliko uspešno završimo pregovore sa sponzorima, sledeće godine ću biti najmlađi takmičar u prvenstvu - rekao je Kostić za "Fokus Auto" uz dodatak da je Formula 1 još uvek daleko i da je primarni cilj izboriti se za što bolje rezultate i naći sponzorstvo.

Tokom nekoliko dana na probi u Francuskoj i Španiji bio je prvi u dva sektora, ali u trećem je ostao bez najvišeg postolja.

Ovaj skroman dečak bi mogao da dobije priliku da vozi na nekoj od najprestižnijih staza poput Monce, Muđela i Imole, a ne zaboravlja ni svoje školske drugare i nastavnike koje je pozdravio u razgvoru za "Fokus Auto".

(Telegraf.rs)

Video: Za njega ne postoji kraj! Šumaher danas slavi 50. rođendan, a poklon od Ferarija mami suze

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA