Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon 29 godina pronađen ukradeni automobil legende Formule 1

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vozilo marke Ferari vredno je oko 400.000 evra

  • 0
Aukcija automobili Ferari Maserati Printskrin: RUPTLY

Britanska policija pronašla je sportski automobil koji je nestao pre gotovo 29 godina, ukraden od legendarnog austrijskog vozača Formule 1, Gerharda Bergera.

Njegov Ferari, vredan oko 400.000 evra, nestao je u Italiji u aprilu 1995. tokom Velike nagrade San Marina na trkačkoj stazi Imola.

Automobil je sada pronađen i zaplenjen, saopštila je Metropoliten policija u Londonu.

Istraga je pokrenuta nakon što je Ferari dostavio izveštaj policiji, a automobil je identifikovan nakon što je američki kupac preko britanskog brokera prošle godine kupio vozilo.

Istražitelji su utvrdili da je automobil ukraden i poslat u Japan, da bi krajem 2023. stigao u Veliku Britaniju, gde je zaplenjen kako bi se sprečio izvoz.

Za sada nije bilo hapšenja, a istraga je u toku. Ovo je još jedan korak ka razrešenju misterije nestalog automobila, dok je još jedan ukradeni sportski automobil ostao neproknjižen.

Berger, član Ferarija u to vreme, bio je jedan od poznatih vlasnika Testarose, zajedno sa slavnim ličnostima poput Majkla Džordana, Majka Tajsona i Eltona Džona.

Ferari F512M je bio poslednja verzija legendarne Testarosse, proizvedeno je oko 500 primeraka između 1994. i 1996. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Kostić: Želim da postanem prvi Srbin u Formuli 1 i nasledim Hamiltona u Ferariju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA