Vreme čitanja: oko 1 min.

Andrej Petrović potpisao za PHMAIX tim u italijanskoj i evropskoj Formuli 4!

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika čast za srpski automoto sport

  • 0
Formula 1 Foto: Tanjug/AP

Posle veoma dobrih trka koje je Andrej Petrović pokazao u Formuli 4 Saudijske Arabije, gde je ostvario svoju prvu pobedu u jednosedima i upisao čak 8 izlazaka na pobedničko postolje, naš AS dogovorio je saradnju sa PHMAIX timom sa kojim će se takmičiti u italijskoj i evropskoj Formuli 4.

Jasno je da su dobri rezultati bili preporuka da se mladi Srbin nađe u ovako prestižnim šampionatima, što je prepoznala i Alta Banka, koja ga je ujedno podržila i postala njegov sponzor.

I sam Andrej Petrović nije krio oduševljenje sklopljenom saradnjom, pa se tako već okreće i prvim izazovima, a to je test na stazi u Imoli.

- Jako sam zadovoljan što sam potpisao za jedan od prestižnijih timova u italijanskom i evropskom šampionatu u Formuli”. Nadam se da ćemo ove godine moći da se borimo za podijume i pobede i možda čak, ako nam se sve karte nameste kako treba i da osvojimo šampionat. Prvi test je u Imoli, večeras krećemo, a već ću u četvrtak po prvi put da testiram bolid, posle čega ću znati šta da očekujem. Moram da se zahvalim svom sponzoru Alta banci, jer da nije nih ja ne bih imao priliku da vozim Formulu 4. U italijanskom šampionatu će se ukupno održati 7 trka u 3 različite zemlje (Italija , Francuska i Austrija), a u evropskom šampionatu će ukupno biti 3 trkačka vikenda, prva trka italijanskog šampionata će se održati u Misanu(Italiji) 3-5. maja.

(Telegraf.rs)

Video: Kostić: Želim da postanem prvi Srbin u Formuli 1 i nasledim Hamiltona u Ferariju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA