≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Senzacionalni trijumf Sainca i Ferarija u Australiji, Ferštapenu eksplodirale kočnice!

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakva trka...

  • 0
Trka za Veliku nagradu Australije Foto Tanjug/AP

Vozač Ferrarija Karlos Sainc senzacionalno je pobedio na Velikoj nagradi Australije, i to, samo dve nedelje posle operacije slepog creva zbog koje je propusito Veliku nagradu Saudijske Arabije

Sainc je dominirao posle četvrtog kruga kada je morao da odustane Maks Ferštapen kojem je eksplodirao kočioni disk kada je ulazio u boks.

Holanđanin je potom držao razliku manju od sekunde od Španca, ali je zatim usledio veliki problem sa kočnicama i odustajanje. To je Verstapenov prvi odustajanje zbog kvara posle dve godine. Poslednji put mu se to desilo takođe u Australiji.

Sainc je vozio do treće pobede u karijeri, a slavlje Ferarija upotpunio je Šarl Lekler, koji je prestigao Landa Norisa kroz boks za prvu dvostruku pobedu Ferarija od Bahreina 2022. i njihovu prvu dvostruku pobedu u Australiji od 2004. kada su prvi i drugi završili Šumaher i Barikelo.

Noris je završio treći za Meklaren, nakon što je u boks ušao pet krugova pre momčadskog kolege Osakara Piastrija. Ali on ga je kasnije pustio nakon naredbe iz boksa i završio na četvrtom mestu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA