≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija domaćin trke Svetskog prvenstva u Hard Enduro motociklizmu: Spektakl na Zlatiboru, Mokroj Gori i Tari

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naša zemlja je ponovo domaćin trke Svetskog šampionata koja će se ove godine održati od 19. do 22. juna

  • 0
Xross Hard Enduro Tara Foto: Mileta Mirčetić

Zlatibor će i ove godine biti domaćin moto trka Xross reli u okviru Svetskog šampionata u Hard enduro motociklizmu od 19. do 22. juna.

Kao i u prethodne dve godine, najbolji svetski vozači će se trkati po zlatiborskim predelima, a takmičari će biti podeljeni u četiri kategorije ili klase: pro, ekspert, hobi i amater.

Osim na Zlatiboru, trase trke će voditi i kroz Taru i Mokru Goru, kao što je to bilo i prethodnih godina, a uvodna manifestacija biće trka na poligonu prvog dana trke, kao i na ranijim izdanjima Xross relija.

Zlatibor će biti treća stanica šampionata sveta koji ove godine broji sedam trka, a počinje u Velsu 10. maja trkom Velis Hard Enduro, što će biti prva trka planetarnog takmičenja u Velikoj Britaniji, gde je ovaj vid motociklizma veoma popularan.

U kalendaru su i Ercberg rodeo u Austriji, Red Bul Romanijaks u Rumuniji, Tenesi Nokaut u SAD, SiTuSkaj Kemer u Turskoj i Hikspanija Palensija u Španiji.

Titulu šampiona brani Nemac Manuel Letenbihler koji je prošle godine pobedio na svih šest trka čime je poostao prvi vozač kojem je to uspelo. Na jedinoj auto moto trci koja je deo nekog svetskog prvenstva u Srbiji očekuje se veliki broj takmičara u svim klasama iz celog sveta, ali i svih iz Srbije i okruženja među kojima je i Živorad Bijelić iz Čajetine.

Pogledajte i kako je to izgledalo prethodnih godina:

(Telegraf.rs)

Video: Neverovatan reli spektakl na Zlatiboru: Preko 300 takmčara pokazaće šta znaju na Xross Hard Enduro

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA