Vreme čitanja: oko 1 min.

Prodati satovi Mihaela Šumahera: Evo koliko je porodica bivšeg F1 šampiona zaradila na aukciji

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na aukciji je bio čak osam satova

  • 0
Žan Tod, Mihael Šumaher Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / AFP / Profimedia

Porodica nekadašnjeg vozača Formule 1 Mihaela Šumahera dobila je popriličnu finansijsku injekciju nakon aukcije na kojoj su prodati satovi čuvenog Nemca!

Svetski mediji pišu da je aukcijska kuća "Kristi" iz Ženeve prodala osam Šumijevih satova za sumu od oko četiri milioan švajcarskih franaka.

Najskuplji sat bio je "FP Journe" koji je prodat za 1,5 miliona franaka, mada se očekivalo da ode za dva. To je sat sa ugraviranom porukom koji je Šumaheru za Božić poklonio direktor Ferarija Žan Tod.

Drugi prilagođeni sat "Royal Oak", kompanije "Audemars Piguet" prodat je za 415.800 švajcarskih franaka i nadmašio je prvobitnu procenu od 150.000 do 250.000 franaka.

- Kolekcionari su bili oduševljeni što su otkrili ove satove utopljene u istoriju - rekao je šef "Kristija" u Evropi Remi Giljemin.

Mediji napominju da će prodaja ovih satova pomoći Šumaherovoj porodici u izdržavanju nekadašnjeg vozača F1 koji je 2013. poslednji piut viđen u javnosti posle nesreće na skijanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA