≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ništa od Mercedesa: Albon potpisao novi višegodišnji ugovor sa timom u Formuli 1

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ostaje u ekipi

  • 0
Aleks Albon Foto: Tanjug / AP

Tajlanđanin Aleks Albon potpisao je novi višegodišnji ugovor sa ekipom Vilijams, objavljeno je u sredu, pa je tako stavljena tačka na spekulacije o potencijalnom odlasku vozača u Mercedes u nekoj od narednih godina.

On je 2022. godine zamenio Džordža Rasela u ekipi, a ugovor je produžio iako mu je prvobitni isticao tek na kraju sledeće godine.

- Veoma sam srećan što ostajem u timu Williams Racing i što ću nastaviti da radim sa takvim talentovanim i posvećenim timom ljudi. Početak godine je bio težak, ali od kada sam se pridružio Vilijamsu, zajedno smo napravili značajan napredak i video sam velike promene koje se dešavaju iza scene kako bismo se vratili na čelo startne linije. Ovo je dugoročni projekat u koji stvarno verujem i u koji želim da odigram ključnu ulogu, zbog čega sam potpisao višegodišnji ugovor - rekao je Albon.

Albon je u Formuli 1 debitovao u timu Toro Roso 2019, a zatim je dve godine vozio pod palicom Red Bula. Za sada nema pobedu u karijeri u najbržem karavanu, dva puta je zauzimao mesto na podijumu, a 2018. je bio treći u generalnom plasmanu u Formuli 2.

(Telegraf.rs)

Video: Kostić: Želim da postanem prvi Srbin u Formuli 1 i nasledim Hamiltona u Ferariju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA