≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Nagrada od 2.000 evra ide u prave ruke: Pobednik Telegraf Balkan Bet Fantasy lige uskoro dobija ćerkicu!

Vreme čitanja: oko 5 min.

Dušan Lakić slavio je sa svojim timom, a bio je i gost naše redakcije gde je ispričao šta je to što je prelomilo da on na kraju odnese premiju

  • 2
Dušan Lalić, pobednik Telegraf Balkan Bet Fantasy lige Foto: Telegraf.rs

Posle dugačkih 38 rundi punih uzbuđenja, preokreta i pre svega velike i sportske borbe, krajem maja dobili smo pobednika premijerne sezone Telegraf Balkan Bet Fantasy lige.

U pitanju je Dušan Lakić iz Novog Sada, koji je sa svojom ekipom pod nazivom "Lucky Team_ID263011" osvojio 2.661 poen, završio na prvom mestu u takmičenju i tako zasluženo osvojio nagradu od 2.000 evra.

Ugostili smo pobednika Telegraf Balkan Bet Fantasy lige u našoj redakciji i shvatili da nagrada nije mogla da ode u bolje ruke. Naime, Dušan ovih dana očekuje prinovu u porodici, pošto će na svet uskoro doći slatka devojčica!

Popričali smo sa Dušanom o tome kako je doživeo premijernu sezonu Telegraf Balkan Bet Fantasy lige, šta je to što je na kraju presudilo da baš on odnese pobedu, na šta će potrošiti dobijeni novac, a dao je i nekoliko saveta svima koji će se naredne sezone takmičiti.

- Pre svega bih voleo da se zahvalim Telegrafu i Balkan Betu na ovako lepoj nagradi, ali pre svega da se zahvalim na interesantnoj ideji, zdravoj priči, gde se okupio veliki broj ljubitelja fudbala, sporta i Premijer lige. Iza mene je moja najuspešnija sezona do sada. Nisam se nadao tome, jer kao što sam rekao, u sezonu sam ušao kako bih se međusobno takmičio sa svojim društvom. Mi se tako "peckamo" i "bockamo" ko je bolji. Pre osam godina sam počeo da igram, na amaterskom nivou, ali sam ove sezone iskočio ispred. Ni u malom mozgu mi nije bilo da ću na kraju osvojiti i pobediti.

Kaže da se dodatno potrudio oko svega kada je video da sezona odmiče u pravom smeru. Imao je i malu "pomoć" prijatelja.

- Pred kraj sezone sam se još malo dodatno trgao. Moram izdvojiti drugara Branka Popovića, sa njim sam poslednjih pet-šest kola intenzivnije razgovarao oko transfera i dosta mi je pomogao u tome. On je uvek bio bolji od mene ranijih sezona, dosta je uspešan u tome - rekao je za početak Dušan.

Dušan Lalić, pobednik Telegraf Balkan Bet Fantasy lige Foto: Telegraf.rs

Objasnio je kada je shvatio da je stvar postala "ozbiljna" za njega u Telegraf Balkan Bet Fantasiju. 

- Opasno sam počeo da razmišljam oko 32. kola, to je bilo prvo duplo. Tada sam video da sam u samom vrhu i tada sam počeo još malo više da pratim i gledam same utakmice, da pratim statistike i sitnice, ko je koliko šansi kreirao. Sve do tada sam najopuštenije igrao. Nisam pridavao značaj tome. Samo na nivou društva.

Svima je sreću donosio Erling Haland, ali je naš pobednik imao i neke druge favorite.

- To su svakako Mings, među prvima sam ga imao kada je donosio 12 bodova. Takođe i Mekalister. Ogromna većina je išla na Marča, a ja sam išao na Mekalistera. Jednom je dao gol u 95. minutu za pobedu.

S obzirom na to da Dušan očekuje prinovu, novac će otići tamo gde najviše treba.

- Pravi momenat u prave ruke. Potrošiće se tamo gde treba. Deo ćemo izdvojiti za društvo. Da ne izmalerišemo i sledeću sezonu - našalio se naš pobednik.

U Novom Sadu se ozbiljno prati Premijer liga, toliko, da je nekada nemoguće pronaći mesto u kafiću ili kladionici kada je planiran tradicionalni termin od 16 časova.

- Prate, prate... U završnici sezone čak treba i da se najavi i rezerviše, pogotovo kada je taj špic oko 16 časova, to je neka tradicija.

Ove sezone je odigrao samo Fantasy Premijer lige, nije želeo da se upliće u bilo koji drugi.

- Samo igram Premijer ligu. Drugi drugari igraju Ligu šampiona, ali ja nisam hteo, pošto bi mi baš oduzelo vremena i pogubio bih se. Bila bi mi puna glava transfera. Drugačiji je koncept, tu može i kapiten da se menja od dana do dana.

Fantasy Premier league Foto: Printscreen/FPL

Pored toga što će učešće uzeti i naredne godine, Dušan je savetovao ostale igrače oko odabira igrača. Kaže da je naročito "bežao" od fudbalera Mančester sitija.

- Sigurno, biću tu i naredne godine. Moj osnovni savet i taktika je da se dovodi igrač sa konstantnom ulogom, pa makar i iz neke male ekipe. Recimo, nikad ne bih doveo Mareza ili De Brujnea, jer kod Gvardiole nikada ne znaš gde si. Preskupi su, pre sam uvek za nekog poput Pereire u Fulamu, koji je bio odličan ove sezone.

Ipak, završne runde bile su i više nego napete...

- Do tada je bilo opušteno i relaksirajuće, ali poslednjih tri-četiri-pet kola, kada je nagrada bila nadohvat ruke, hvatala je i nervoza. Više nije bilo praćenje utakmice iz ljubavi i razonode. Bilo je tu i čupanja kose, zašto neko dodaje loptu nekome... Stalno sam ulazio, svakog minuta sam pratio bodove. U poslednje kolo sam ušao sa -8, jer su mi mnogi bili povređeni, nisu ni startovali. Bio sam malo skeptičan kada sam video sastav, nadao sam se da ću biti među tri, a na kraju je sve ispalo kako treba. Posebno mi je bilo drago kada je Tripije postigao autogol. Prvih pet na tabeli ga je imalo, a ja nisam.

Pošto je pored prvog mesta u Telegraf Balkan Bet Fantasy ligi bio četvrti u Srbiji i među hiljadu na svetu, morali smo da ga pitamo kako se oseća u samom kremu ovog društva.

- Svakako, neverovatno. Nisam mogao da sanjam da ću u tako paklenoj konkurenciji, među preko 11 miliona igrača biti među hiljadu. Sve to počinje iz hobija, druženja... Ali ispostavilo se da sam imao preuspešnu sezonu. Nije sve u svojim rukama, nekada ima i malo sreće.

Imao je posebnu poruku i za svoju suprugu, koja je "istrpela" ljubav prema fudbalu čak i u vreme kada porodica željno iščekuje prinovu.

- Za kraj, posebno bih se zahvalio supruzi Tamari, koja je iako u drugom stanju, imala razumevanja i strpljenja za moje gledanje utakmica i provođenje vremena na telefonu na Fantasy aplikaciji - zaključio je Dušan.

(Telegraf.rs)

Video: Tadić svestan propuštene šanse za pobedu u Bugarskoj u kvalifikacijama za EURO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dabatar

    23. jun 2023 | 19:39

    Voleo bih da imam takvog druga da me pocasti

  • Deki

    22. jun 2023 | 14:16

    Ovoliki esej ne bi uspeo ni Tolstoj da napiše na zadatu temu - kladionica. Dečku čestitam na prinovi a ostalima......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA