Balkan je dobio najveću esport ligu, od Mađarske do Grčke: Savršena vest za sve gejmere u regionu!

Nagradni fond od 120.000 evra najveći je u istoriji esporta na ovim prostorima

  • 1

Esport u regionu dobio je još jednu ligu!

Nakon Vip Adria League, Fortuna Esports najavila je osnivanje ”Esports Balkan League” (EBL).

Ona će premijerno početi u septembru i za sezonu 2017/2018 će imati nagradni fond u iznosu od 120.000 evra, što je najveći nagradni fond u istoriji esporta na ovim prostorima.

Igraće se po dve sezone u igrama League of Legends i Counter Strike Global Offensive.

U prvoj sezoni učestvovaće 8 najboljih timova iz 10 zemalja regiona: Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Crna Gora, Makedonija, Bugarska, Mađarska, Rumunija i Grčka. Već od naredne sezone u 2018, biće organizovane kvalifikacije za sve koji žele da se prijave.

Printskrin: balkanesports.com

Ligaški deo takmičenja će se sastojati od ukupno 28 seta mečeva raspoređenih na 7 nedelja igre. Četiri najbolje plasirana tima na kraju svake sezone će imati prolaz na play-off koji će se igrati uživo na naknadno objavljenim lokacijama, uključujući i veliko finale.

Play-off i finale će biti otvoreno za sve posetioce koji žele da dođu i podrže svoje omiljene igrače i timove.

- United Media je priključivanjem Fortune Esports našoj regionalnoj grupi imala ideju da podrži stvaranje kvalitetnog esport sadržaja koji bi mladim timovima, igračima i publici približio kompetitivni gejming na svetskom nivou. Korak napred u ostvarenju zajedničke ideje u stvaranju zdravog i profesionalnog okruženja je formiranje najveće regionalne lige, koja će svim učesnicima i gledaocima pružiti vrhunski doživljaj esporta na ovim prostorima - izjavila je CEO United Media Aleksandra Subotić.

- Nakon tri sezone Fortuna Championship Series lige, ali i uspeha koji su imale druge nacionalne lige na Balkanu, odlučili smo da preduzmemo veliki korak napred i osnujemo prvu, profesionalnu esport ligu na Balkanu. Od samog početka takmičarske igre EBL lige će biti League of Legends i Counter Strike: Global Offensive, a kasnije i druge igre koje imaju potencijal. Želimo da ponudimo timovima, igračima, ali i gledaocima i kompanijama koje podržavaju esports i gejming, mnogo viši nivo i perspektivu koju sve velike svetske i evropske zemlje imaju. Naš cilj je da postanemo deo svetske i evropske lige, i da promovišemo najbolje profesionalne igrače i timove iz našeg regiona -rekao je Mihajlo Jovanović – Džaril, direktor Fortuna Esports.

U toku leta će biti dostupno više informacija o učesnicima lige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA