PES ispred konkurencije: EP 2020 i Serija A samo na Konamjevoj igrici, ali FIFA ima keca u rukavu

PES polak vraća primat, ali FIFA ima svoj adut, vraća voljeni mod koji nije viđen više od 20 godina

  • 5
PES 2020 printscreen: YouTube/GameSpot Trailers

Ljubitelji PES-a sitno broje do 10. septembra kada će izaći nova verzija fudbalske igrice. Oni koji više preferiraju FIFA -u, za to će morati da sačekaju tačno dve nedelje više. Međutim i pre samih izlazaka igrica znamo da je Konami zadao ozbiljan udarac EA Sportu uzevši im italijansku Seriju A, ali i EURO 2020 za vreme odvijanja šampionata.

Konami i UEFA su potpisali sporazum o kojem će njihova igra PES biti zvanična igra, zvanični eFudbal, EURO-a naredne godine. DLC dodatak znači da će svima koji imaju originalnu verziju igre biti omogućena dodatna verzija posvećena kontinentalnom šampionatu kada ono počne, za sve platforme.

Ovaj dodatak se očekuje u drugom tromesečju naredne godine.

Partnerstvo dve kompanije doneće i oficijalne UEFA eEURO 2020 turnire u PESu-u. Po mišljenjima obe strane ovo partnerstvo bi trebalo da izdigne eSport fudbal u Evropi na svim nivoima.

Pored EURO-a, PES je od FIFE preuzeo i italijansku Seriju A. Tako će u narednom periodi ljubitelji Konamijeve igre imati mogućnost da igraju sa pravim igračima, klubovima, grbovima, dresovima ali i loptama Kalča.

Zbog toga novi globalni promoter igre postao je Miralem Pjanić, fudbaler Juventusa. Sa druge strane FIFA vraća stari mod koji su igrači krajem prošlog veka voleli - futsal i strit fudbal.

Posledji put FIFA je u svojoj fudbalskoj simulaciji utakmice u dvorani imala, sad već davne, 1998. godine. Mnogi tadašnji ljubitelji EA Sportove igrice su voleli da igraju, tek kasnije popularizovani Futsal.

Pored toga ubačen je i ulični fudbal na autentičnim terenima širom sveta.

ŽENE U eFUDBALU

I ako je bilo priče da bi FIFA mogla na naslovnu stranu da stavi fudbalerku do toga neće doći, ali će se ipak žene naći u igri.

Od 2016. igrači mogu da igraju sa ženskim nacionalnim selekcijama a sada će moći da u Career Mod-u budu ženski trener. Takođe na uličnim u dvoranski utakmicama moći će da igraju ženske ekipe samo ili da dame igraju protiv muškaraca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igz

    6. septembar 2019 | 09:04

    Pes je lak za igranje i vise zabavlja mladji populaciju, a Fifa je teza za igranje. Pored toga fifa je ozbiljan fudbal gde neko ko dobro igra moze da napravi razliku. Da bi bio dobar u Fifi moras dugo da igras, dok pes mozes da igras prvi put dobro protiv nekoga ko ga igra dugo. Licno sam se uverio.

  • Andrej

    6. septembar 2019 | 11:51

    Totalno obrnuto, fifa je mnogo laksa, a skoro svaki sut ti je gol, igram obe simulacije od 2009 tako da znam sta pricam.

  • ja

    6. septembar 2019 | 15:24

    Od 2003. igram pes svaki do 2018. tad se pes pokvario bruku.. presao sam na fifu i bas mi se svidjela ali samo fifa18 vec sledece godine fifa19 mi se uopste ne dopada, kao ni pes 19 a vjerujem i pes 20 i fifa20.. Za mene fifa18 savrsenstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA