Vreme čitanja: oko 4 min.

Počeo letnji split EBL-a: Zvezda i s rezervama sigurna protiv Spajka, Partizan porazom krenuo u odbranu titule

Vreme čitanja: oko 4 min.

Vrhunski mečevi već prvog dana!

  • 0
Crvena zvezda, LoL, Esport Foto: Crvena zvezda Esports

Posle duge pauze, startovao je novi split u EBL ligi, pod okriljem Fortuna esportsa! Ukoliko je suditi po imenima i ekipama, možda jedan i od najzanimljivih u prethodnom periodu, što se videlo i iz prvih mečeva. Partizan je porazom krenuo svoj put ka odbrani titule, dok je Zvezda nadmašila očekivanja i slavila je protiv Spajka.

Timovi su bili poprilično aktivno u pauzi između splitova, neki su izmenili i skoro čitav tim, dok su neki zadržali jezgro iz prethodnog. Srpski predstavnici su bili polovični prvog dana, Crvena zvezda je uspela da slavi protiv Spajk sindikejta, dok je Partizan poprilično "uništen" od strane Dijamanta.

Od ostalih rezutlata, Ankora je bila ubedljiva protiv Magaze, dok su Vulvsi dominantno dobili Valijans. No, krenimo redom.

Dijamant - Partizan 1:0

Repriza finala iz prošlog splita je dočekala navijače, ali i čitav EBL komjuniti u prvom meču novog, letnjeg splita. Dijamant koji nije promenio svoj tim, ostala je ista ekipa iz Slovenije, samo je njihov trener Sotze zamenjen DontBanNidom. Čini se kao da je to bio i "pobednički potez", pošto je konačno poražen Partizan.

Crno-beli su zadržali jezgro tima, samo su na poziciji AD kerija morali da promene Jopu koji je prodat u španski KOI, a umesto njega je stigao Yakkey, koji se i nije baš najbolje prikazao.

Bolje je počeo Partizan, ali to je bilo sve i viđeno od njih. Nisu imali crno-beli rešenje za maestralnog Kektza (7/0/4) na toplejnu Dijamanta, ali su ogroman doprinos dodali i Diva na midu (0/0/10), kao i Vojtuš sa supporta (1/0/13), koji je imao besprekornu partiju. Osim njega, čitav tim je odlično kooperirao i tek im je 37 minuta trebalo za ubedljivu pobedu.

Ankora - Magaza 1:0

Jedan poprilično interesantan duel dve ekipe koje su se u prethodnom splitu i priključile EBL-u. Ankora je znatno promenila svoj roster, tu su ostali Fornoreason na topu, odnosno Gorilla na supportu, dok su dovedeni Kanna, Sintax i MDB.

Magaza je s druge strane zadržala samo V1sag3 na toplejnu, dok su Becomin, Taetsu, Simbz i Piggy dovedeni u tim. Činilo se kao da je Taetsu "iks faktor" tima, pošto je imao nekoliko dobrih plejeva na početku gejma, ali je potom Ankora uzela stvari u svoje ruke.

Malo po malo su gradili svoju prednost, čekali su priliku, a dočekali su je oko 39. minuta, kada su odigrali nekoliko boljih  tim-fajtova, uzeli su barona, što je bilo i više nego dovoljno da dođu do ubedljive pobede predvođeni odličnim Fornoreasonom (2/3/12) na toplejnu, ali i Gorilom na support (0/0/12)

Crvena zvezda - Spajk Sindikejt 1:0

Crveno beli su možda jedna i od najzanimljivih ekipa za ovaj letnji split. Ogroman deo tima je promenjen, doveden je veoma poznati Farfetch na poziciji supporta, ali on nije mogao da igra zbog bana od strane Riota. Osim njega, nije u timu bilo ni toplejnera Ajtekna, pa su morale da pristupe rezerve.

Na supportu je bio Nedara, dok je toplejn pripao Cripple-u, a oni su to na poprilično dobar način iskoristili. Nasuprot sebe su imali novi tim u EBL-u, slovenački Spajk, koji je sastavio poprilično iskusan roster sa Rubiom, Behaveom, Ecstassyjem, ali ni oni nisu mogli da računaju na supporta Velocitya umesto koga je odigrao Thomas.

Zvezda je slabije startovala, ali je onda kako je gejm odmicao i oni su bili sve bolji. Cripple se dosta popravljao, Uciu je u džungli u potpunosti nadmudrio Behavea i imao je skor 2/1/14, dok je 6ax na midu poneo i titulu mvp-ja sa svojim sjajnim izdanjem - 6/2/9.

Ono što još treba da raduje Crvenu zvezdu, jeste i izdanje mladog, 16-godišnjeg Hazela na poziciji ad-kerija, koji je imao 7/2/4.

Valiance - CyberWolves 0:1

Za kraj dana je ostao meč između Valijansa koji je ušao u ovaj split sa potpuno izmenjenim timom, ali i dosta slabijim nego li onaj iz prošloga splita. Nasuprot njih se pronašla ekipa CyberWolvesa, koja je sklopila čak i moćniji tim.

Vratio se Vaynedeta u EBL, stigao je i Peppe, dok Velja traži svoju novu šansu nakon neuspeha s Partizanom. Uz sve to, kod Vukova su ostali i prekaljeni TasteLess, kao i Klowny na topu.

Ovaj "all-star" tim Vukova je sigurno ušao u gejm, nisu dali ni promil šanse svom protivniku da napravi neko čudo, te su za 26 minuta došli do prve pobede u novom splitu.

RASPORED ZA ČETVRTAK, 8. JUN:

Crvena zvezda - Magaza 19.00

Partizan - Spajk 20.00

Valijans - Dijamant 21.00

Ankora - CyberWolves 22.00

(Telegraf.rs)

Video: Lajović sa teniskog terena prešao na esports

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA