Vreme čitanja: oko 5 min.

Zvezdin kapiten "6ax" za Telegraf: "Poraz od Partizana je za nauk, ovaj tim može biti jedan od najboljih ikad"

Vreme čitanja: oko 5 min.

Očekuje i sam Popov da mogu doći do titule u ovom splitu

  • 0
Hristimir 6ax Popov Foto: Crvena zvezda esport

Crvena zvezda u LoL-u već dugo čeka na novi trofej. Sada već najstariji tim u čitavoj EBL ligi ne zna za trofej već više od godinu dana. Velike su ambicije i ove sezone u crveno-belim bojama, o čemu svedoči i veoma talentovan sastav koji je sklopljem za letnji split, ali uz primesu i iskustva.

Promenila je skoro čitav tim Zvezda, otišli su Infoneral, Pocok, Choego i Bako, dok je jedini od prethodnika ostao midlejner Hrisimir Popov, poznatiji kao 6ax, koji je postao i kapiten. Pored njega u timu su se našli i iskusni Farfetch, ali i mladi Aytekn, Hazel i Uciu.

Očigledno je ta "šok terapija" u Crvenoj zvezdi dala rezultate, pa su počeli novi split sa dve pobede i to protiv neugodnog Spajka, kao i Magaze, dok je potom usledio poraz od Partizana u večitom derbiju.

Upravo je kapiten Zvezde, 6ax bio taj koji je za Telegraf rekao da se i dalje osećaju dobro.

- Osećam se dobro zbog ovog splita, izgledamo baš dobro tokom skrimova (treninga) i onda nam svaki tim izgleda pobedivo. Skor nam jeste 2:1 i veoma sam srećan što smo pobedili dva meča sa izmenama, dok smo iz jedinog poraza naučili mnogo. Mislim da ćemo zbog toga biti samo još bolji.

Taj poraz je došao od Partizana u večitom derbiju, a i bio je poprilično neugodan i ubedljiv. Međutim, 6ax kaže da je sve to "dobro u ovoj fazi".

- Dosta toga je krenulo na gore u derbiju, pogotovo naša mentalna snaga, osetili smo pritisak i moranje "da uradimo" nešto, umesto da samo igramo svoju igru. Previše smo srljali i zato je i došao takav poraz. Bio je to bitan poraz za nas, to će nam pomoći u nastavku EBL-a i srećan sam da se desio tako rano u sezoni. Već smo na treninzima pokazali napredak, što ćemo demonstrirati i u oficijalnim mečevima.

Crvena zvezda, LoL, Esport Foto: Crvena zvezda Esports

Kako smo i gore naveli, Zvezda je promenila tim, dok je jedini ostao upravo on. Otkrio je za Telegraf i zbog čega je došlo do nastavka saradnje.

- Zvezda se ophodila lepo prema meni tokom prolećnog splita, uvek sam imao nekako opušten mozak i kada sam ispitivao svoje opcije ovog leta, niko nije mogao da mi ponudi isto, niti slično onome što zvezda. Prilika za titulom, takođe i dobar tim, kao i vrhunski navijači. Uživam igrajući za tim koji pobedama čini ljude srećnima, to me tera da dam sve od sebe.

Kao neko ko dolazi iz Bugarske, komšijske nam zemlje, morao je čuti o tome koliko je Zvezda zapravo velik kolektiv. Ali, 6ax ističe da ga je to zapravo i iznenadilo.

- Znao sam da je to veliki klub, ali nisam znao da je ovoliko velik. Možda nisam bio svestan jer nisam baš upoznat sa tradicionalnim sportovima, pa nisam svestan popularnosti nekih timova u okolini. Ali otkako sam ovde, počeo sam dosta više da se raspitujem o Zvezdi i verovatno ću ih gledati u drugim sportovima, ako mi vreme to dozvoli.

Pored njega se u timu nalazi i iskusni Farfetch, četvorostruki prvak Turske, kao i čovek koji je igrao na Svetskom prvenstvu. Pored njih dvojice, u timu je i jedan "ruki", 16-godišnji Hazel, dok su tu i takođe tinejdžeri Uciu i Aytekn.

- Tim ima dosta veći potencijal u ovom splitu nego li u prošlom, naši mladi imaju dosta potencijala i mislim da će upravo to što smo Farfetch i ja među iskusnijima biti dobro za njih, da im budemo lideri i da ih vodimo ka tome da postanu što bolji. To je ključ ovog tima. Ja sam odgovaran da mentalno budem otporan na sve i da nikada ne naginjem ili dajem komentare koji bi obeshrabrili mlade igrače ili da ih nekako nateram da se zabrinu zbog njihove igre. Ako se budem ponašao tako, ovaj tim će biti velikan EBL-a.

Hrisimir Popovi, 6AX, Crvena zvezda Printskrin: Youtube / Fortuna Esports

Tokom prethodnog splita, 6ax je imao popriličnno zabrinjavajuć izgled sobe, koja je izgledala "spaljeno". Međutim, radilo se samo o njegovom ukusu i ništa više, dok je za ovaj odlučio da promeni svoju sobu, ali i svoj izgled, što smatra da će razbiti "džinks" iz prethodnog splita.

- Dobro sam se nasmejao na ovo pitanje. Moja soba nije izgorela (hvala Bogu!) samo sam imao braon zidove za koje sam shvatio da su poprilično komforni i ja sam lično birao tu boju (iako će možda biti potrebno renoviranje). Moje nove okruženje i izgled, oni simbolizuju i mene kao potpuno drugu osobu u ovom split, osobu koja je evoluirala od prethodnog splita. Što se tiče okruženja, sada je drugačije jer sam se preselio u svoju dnevnu sobu, jer sada živim sa drugim profesionalnim igračima poput Spooky-ja i Vzz-a, koji su takođe igrali u EBL-u i za sada mi izgleda dobro, izgleda kao da smo pronašli pravi sklad za ciljeve koje imam trenutno - da ostanem jak i fokusiran na druge stvari, a da ne razmišljam o svojoj kosi.

Na kraju, 6ax je rekao kako to za njega izgleda biti kapiten jednog ovakvog tima sa ovolikim brojem navijača.

- Pre svega, navijačima bih voleo da kažem da sam veoma zahvalan na podršci koju dobijamo i da ću dati sve od sebe da ovaj tim uspe, od mog svakodnevnog života, pa sve do odnosima sa saigračima. Trošim svaki sekund svog života fokusiran na taj cilj i pokušaću da vas učinim posebnim zajedno sa svojim prijateljima i saigračima, Ayteknom, Uciuom, Hazelom i Farfetchom. Ništa nije moguće bez navijača, tako da je naša dužnost kao igrača da im damo nešto u čemu će uživati. I da, neka kupe naš novi dres!

- Takođe bih želeo da kažem nešto oko čega su svi skeptici o kompetitivnom gejmingu ili jednostavno nisu mnogo čuli o tome, znam da to izgleda potpuno čudno, čitav taj koncept i pomalo ekstremno (igrati igrice ceo dan), kako god, ali verujem da svako ko pronađe balans i bude fizički zdrav i napravi ogroman mentalni napredak kao čovek sa izazovima i nedaćama koje vam karijera u igrici LoL predstavlja, zapravo, može naučiti dosta toga. Naučite kako da gubite i da ne krivite neke stvari, neke okolnosti, već da umesto toga poboljšavate sebe, svakoga dana. To će vam pomoći da se neke stvari sagledaju objektivno i da se nauče mnoge životne lekcije koje se obično nauče tek kasnije u životu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA