≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crno-beli su ponos Srbije i Balkana: Partizan se plasirao u Evropu, Zvezda ostala bez plejofa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gotov je regularni deo EBL sezone, a crveno-beli su podbacili

  • 0
Partizan Esport Foto: Partizan esport

Završen je još jedan regularni deo EBL splita u LoL-u, čime su postali poznati i učesnici plejofa koji će se boriti za prestižni trofej i laskavo priznanje najbolje ekipe na Balkanu. Partizan je osigurao prvo mesto, time i EMEA Masters, dok je Zvezda ostala bez učešća u završnici.

Regularni tok je bio ispunjen usponima i padovima svih ekipa osim Partizana, koji je zabeležio poraz u prvom kolu, ali od Dijamanta, tima koji je na kraju završio na drugoj poziciji, odmah iza njih.

Upravo su ove dve ekipe i vodile bitku u poslednjem kolu za to prvo mesto pred plejof, koje donosi i plej-in fazu EMEA Mastersa, gde su se u prethodnom splitu takmičila oba tima. Crno-beli su porazom od Magaze pomalo i doveli u pitanje to prvo mesto, međutim, u poslednjem kolu su sve ispravili protiv najvećeg konkurenta - ekipe Dijamanta.

Bilo je i skeptika koji su uz ogromnu bojazan posmatrali tim Partizana koji je ostao bez Jope, njihovog ad kerija, međutim, Yakkey je na sjajan način odmenio mladog Hrvata, te se taj izostanak nije ni video. Partizan će sada upravo protiv Dijamanta i pokušati da se domogne novog finala, čime će takođe pokušati i da odbrani trofej osvojen u prethodnom splitu.

Za to vreme, "sa druge strane brda", Zvezda je doživela ogroman neuspeh, pošto nije uspela ni da se plasira u plejof, jer je završila na petom mestu.

Crveno-beli su ušli u split prepuni nadanja, na mestu supporta su imali iskusnog i kvalitetnog Farfetcha, četvorostrukog prvaka Turske, međutim, čini se kao da nisu pogodili sa čitavim timom. Dosta toga je palo i na mladog Hazela, na poziciji ad kerija, kome je ovo i prvi profesionalni split u karijeri, te se čini kao da je to u nekim mečevima i donelo prevagu.

Takođe, Zvezda nije imala ni sreće na dva kola pre kraja, kada je njihov glavni konkurent za plejof, ekipa Spajk Sindikejta, došla je do pobede protiv SajberVulvsa i to nakon što su odigrali "5 na 4", nakon što je jednom igraču Vukova zbog nevremena nestalo struje, te nije mogao da nastavi meč.

Nadali su se crveno-beli da će ih "Valijans" spasiti, hrvatski tim je imao i izglednu priliku, ali je Spajk i tu došao do pobede, a samim tim i do plejof mesta.

EBL, tabela Foto: Fortuna

(Telegraf.rs)

Video: Esport Partizan je šampion Balkana! Crno-beli ispisali istoriju i podigli prvi EBL trofej u LoL-u.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA