≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik E-sport saveza Srbije predstavio novi sport po imenu fidžital

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nešto se novo sprema

  • 0
Dalibor Marinović Foto: E sport savez Srbije

Predsednika E-sport saveza Srbije Dalibor Marinović najavio je da će sutra tokom finala za beogradske škole u basketu 3x3 biti predstavljen "fidžital", novi sport koji je sve popularniji među mladima.

"Fidžital" je kombinacija gejminga (video igrice) i fizičkog dela sporta. Finale u basketu organizuje Beogradski savez za školski sport, uz podršku grada Beograda.

- To je takmičenje osnovaca i srednjoškolaca u basketu 3x3. Iskoristili smo priliku da predstavimo "fidžital" na tom takmičenju. Polufinalisti i finalisti će odigrati sutra i svoj deo na konzolama, a to je NBA 2k24 - naveo je Marinović za Tanjug.

On je dodao da profesionalni igrači mogu da učestvuju, a opet igrači koji su gejmeri mogu da pristupe i da budu deo tog profesionalnog sporta i da učestvuju u tom fizičkom delu", rekao je Marinović za TV Tanjug.

Srpski tim pre dva meseca učestvovao je na velikom turniru u ruskom Kazanju. Kapiten i tim menadžer fudbalskog tima Aleksandar Isajlović opisao je kako je takmičenje prošlo u Kazanju.

- Uslovi su bili fantastični u Rusiji, mi smo se osećali kao pravi profesionalci. To je bilo fantastično. Sve zemlje su tamo poslale svoje najbolje ekipe, turnir je bio na svetskom nivou. Skupo smo prodali kožu Brazilcima, nismo imali sreće. Što se tiče drugog meča protiv Urugvajaca, izgubili smo u digitalnom delu 6:5, a na fizičkom delu bilo je 0:0, lopta nije htela u mrežu - rekao je Isailović i dodao da se nada da bi Srbija 2027. mogla da organizuje neki sličan događaj.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Lajović sa teniskog terena prešao na esports

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA