≫ 

Mađari izviždali Irce zbog klečanja, ovaj vid protesta protiv rasizma definitivno nervira navijače

Nije se fanovima domaćeg tima dopalo ponašanje gostiju i protest koji su iskazali

  • 6
klečanje Foto: twitter/LaurieHanna

Fudbaleri Mađarske i Republike Irske odigrali su bez golova u prijateljskoj utakmici koja je selekciji domaćina poslužila kao uvertira za predstojeći Euro, pa je ostrvska selekcija bila idealan sparing rival za tu priliku. Sve je delovalo najnormalnije pre starta meča, ali su onda navijači domaćeg tima počeli horski da zvižde fudbalerima gostujućeg tima.

Razlog - klečanje irskih fudbalera neposredno pred meč koje je sada već postalo tradicionalno za sve timove na Ostrvu u borbi protiv rasizma.

Navijači Mađarske nisu dobro dočekali ovaj potez, štaviše većina navijača je njihov potez ispratila žestokim zvižducima, pa su čak i fudbaleri domaćeg tima morali da intervenišu. Kada su čuli zvižduke sa tribina, fudbaleri Mađarske su odlučili da pokažu na grb UEFA-e na kojem piše "poštovanje" i na taj način su zatražili od publike da pokaže respekt prema protivničkoj selekciji.

Klečanje u ostatku Evrope nije popularno kao u Velikoj Britaniji, dosta navijača je protiv ovakvog načina protesta, a Mađari su bili do sada najglasniji.

Meč Mađarske i Irske odigran je na stadionu Ujpešta.

Mađari, koji su jedni od domaćina eura, na svojoj "Puškaš Areni" igraće utakmice protiv Portugala (15. juni) i Francuske (19. juni), dok će treći meč igrati protiv Nemačke u Minhenu.

Video: Brazilci drugi put matirali Gordića: Pedro posle nepriznatog gola ipak uspeo da zatrese mrežu Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleks@77

    9. jun 2021 | 00:49

    Bravo madjari!!!

  • Ivan

    9. jun 2021 | 08:35

    Klecanje je vid pokorenosti i salje suprotnu sliku od one koju treba da salje. Bolje da podignu pesnicu u vis da pokazu da ce se boriti za jednaka prava a ne da se pokoravaju.

  • Mane

    9. jun 2021 | 08:34

    Bravo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA