≫ 

Fudbaleri Crvene zvezde igraju kao Hrvatska na dečijem Euro 2021.

Žreb je tako hteo da crveno-beli budu izabrani kao tim koji će predstavljati ekipu Hrvatske

  • 15
Petlići FK Crvena zvezda Printskrin: Youtube/fkcrvena zvezda

U četvrtak 10.juna na stadionu Rakovica, uz prisustvo predstavnika klubova održan je žreb za tradicionalni revijalni turnir ' 'Fair Play EURO 2021''. Turnir se organizuje u okviru svečane završnice 16. sezone najmasovnijeg dečijeg takmičenja na otvorenim fudbalskim terenima u Srbiji – Fair Play Lige.

Naime, u Beogradu, Fair Play Liga za decu uzrasta od šest do 13 godina, okupila je 370 timova iz 90 klubova u sedam takmičarskih generacija, što znači da je više od 5000 mališana trčalo terenima FK Rakovica, FK 011 na Adi Ciganliji i SC Gladijator u Kneževcu.

Tradicionalna, završna svečanost održaće se organizacijom 12. po redu tradicionalnog revijalnog turnira za desetogodišnjake (igrači rođeni 2011.godine i mlađi) pod nazivom “Fair Play – EURO 2021“, na temu najvećeg evropskog fudbalskog događaja.

Žreb ekipa za dečiji Euro 2021 Foto: Srpski savez za fair play i etiku u sportu

Na turniru će učestvovati 32 ekipe koje će predstavljati po jedan tim predstojećeg izdanja UEFA EURO, plus jos osam timova koji su bili najblizi plasmanu na evropsku smotru fudbala. Utakmice će se igrati po pravilima za Fudbal 7 (šest igrača plus golman) na četiri terena istovremeno.

Dodela nagrada najuspešnijim ekipama u protekloj sezoni Fair Play Lige obaviće se u 18:30 h u pauzi između dve takmičarske faze revijalnog turnira. Svečanost će upotpuniti plesni nastupi kulturno-umetničkog društva „Dimitrije Koturović“ i baletskog studia Maga Magazinović.

Fair Play Euro 2021 Foto: Savez za fair play i etiku u sportu Srbije

Pored revijalnih nastupa, prisutni gledaoci imaće priliku da gostima iznenađenja organizovati i zabavni program.

Srpski savez za fer plej i etiku u sportu nastaviće i sa humanitarnim aktivnostima. U saradnji sa poznatim humanistom Jovanom Simićem, u nedelju za vreme odigravanja utakmica revijalnog turnira, prisutni gledaoci i mali fudbaleri imaće priliku da pomognu akciju ,,Pogodi za život“, tako što će učestvovati u nadmetanju u preciznosti šutiranja na gol.

Najprecizniji učesnici biće nagrađeni, dok će participacija za učešće biti donacija u vidu dobrovoljnog priloga. Skupljena sredstva biće uplaćena za pomoć organizaciji „Evo ruka„ – udruženju roditelja dece i mladih sa različitim tipovima invaliditeta i retkim bolestima koje se aktivno bavi razvojem inkluzivnog društva i stvaranjem održivog sistema podrške i bezbednog okruženja za decu i njihove porodice, u konkretnoj lokalnoj zajednici.

Fair Play Euro 2021 Foto: Savez za fair play i etiku u sportu Srbije

Kao i svake godine, završna svečanost biće upotpunjena revijalnom utakmicom izmedju devojčica učesnica FPL i inkluzivne utakmice između selekcije lige i grupe dece ometene u razvoju iz KMF Mungosi koju predvodi najuspešniji selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    12. jun 2021 | 06:27

    Pa oni i jesu sve drugo, a najmanje Srbi. Zato se stalno i busaju u prsi da bi dokazali nesto drugo, ali uzalud. UDBA ostaje UDBA. Pi!

  • Hahahaahahah

    12. jun 2021 | 08:06

    Pa ko ce koga ako neće svoj svoga ! Cigani Hrvati !

  • Perke

    12. jun 2021 | 07:09

    Reci da su deca dobila stomacni virus, elegantno se povući i prepustiti Franjama da igraju pod imenom svoje otadžbine...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA