≫ 

Italijani, baš je lepo videti vas opet! Azuri zgromili Tursku na otvaranju Evropskog prvenstva

Puleni Roberta Manćinija ubedljivi na startu - 3:0 (0:0)

  • 33
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija, Turska - Italija Foto: Tanjug/AP

Već na otvaranju Evropskog prvenstva u fudbalu Italijani su pokazali da imaju velike ambicije i da mogu do finala posle nekoliko godina reprezentativnog posrnuća.

Puleni Roberta Manćinija pregazili su na Olimpiku Tursku sa 3:0 u meču u kome su totalno dominirali od prvog do poslednjeg zvižduka i pokupili simpatije ljubitelja fudbala koji su posmatrali utakmicu.

TURSKA - ITALIJA 0:3 (0:0)

/Demiral 53. autogol, Imobile 66, Insinje 79/

Prelepa ceremonija otvaranja i podrška 17.000 ljudi inspirisala je nekadašnje šampione sveta da odigraju nezaboravni meč i ubedljivim trijumfom najave pohod na čelnu poziciju u grupi u kojoj se nalaze zajedno sa Švajcarskom i Velsom.

Pravo je čudo kako Italijani nisu stigli do vođstva u prvom poluvremenu. Imali su čak 14 udaraca ka mreži golmana Čakira koji je sjajno branio, stvorili su sijaset prilika, a čak u tri navrata VAR i čuveni holandski sudija Dani Makeli im nisu dosudili najstrožu kaznu.

Ako one prve dve situacije nisu bile, treća, kada je Zeki Čelik igrao rukom, je morala da bude najstroža kazna...

Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija, Turska - Italija Foto: Tanjug/AP

Ali, ekipa Roberta Manćinija je i bez pomoći "bele tačke" uspela da slavi na premijeri. Autogol štopera Juventusa Meriha Demirala u 53. minutu (istorijski, prvi autogol na otvaranju na evropskim prvenstvima) potpuno je relaksirao Azure koji su dobili neophodnu mirnoću i rutinu u igri, što su iskoristili da bilduju samopouzdanje i grade euforiju uoči nastavka šampionata.

Svaku dilemu oko trijumfa domaćini su otklonili u 66. minutu kada je Ćiro Imobile sjajno ispratio akciju i odbitak posle šuta Spinacole, da bi u 79. napadač Lacija zabeležio i asistenciju za omalenog Roberta Insinjea, koji je postavio konačnih i zasluženih 3:0.

Turska nije prikazala ama baš ništa na premijeri. Ekipa Šenola Guneša delovala je umorno od starta, a za 90 minuta uputila je samo tri udarca i to sva tri van okvira gola. Nije ni čudo što je demolirana, igrali su antifudbal...

Italija je pokazala da može mnogo na Evropskom prvenstvu, ali opet treba pobediti i Švajcarce i Velšane u utakmicama koje slede kako bismo mogli da kažemo da su se Azuri vratili u život.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA