≫ 

Belgijanci suroviji od ruske zime: Užasna Zbornaja pala u Sankt Peterburgu pred moćnim Lukakuom

Selekcija Roberta Martineza bez problema na startu EURA - 3:0 (2:0)

  • 14
Euro 2020, fudbal fudbalska reprezentacija, Belgija - Rusija Foto: Tanjug/AP

Selekcija Belgije, jedan od favorita za najviši plasman na Evropskom prvenstvu, uspešno je startovala pobedom nad Rusijom u Sankt Peterburgu od 3:0.

Igra mačke i miša bio je duel na stadionu Zenita u kome se domaći tim nije proslavio. Nije ni Belgija briljirala, bez Kevina De Brujnea, ali je igrala koliko joj je bilo dovoljno i zasluženo slavila na otvaranju takmičenja u grupi B.

Do vođstva su Belgijanci stigli iz prvog šuta na meču, a Romelu Lukaku je u 10. minutu iskoristio kiks štopera Rusije i iz blizine matirao golmana Šunjina. Mislili su Rusi da je bio ofsajd, ali je kiks njhovog defanzivca oslobodio muka VAR tehnologiju da presuđuje.

Lukaku je premijerni gol na EURU posvetio saigraču iz Intera Krsitijanu Eriksenu kojem je u kameru poručio da ga voli posle horor povrede koja mu se dogodila ove večeri.

Dominirala je ekipa Roberta Martineza od trenutka kada je povela. Dve prilike, jedna za Dendonkera i druga za Torgana Azara, plus dobra intervencija golmana Šunjina, bile su uvod u drugi pogodak Belgijanaca za koji se pobrinuo rezervista Toma Menije u 34. minutu.

Samo četiri minuta nakon što je ušao umesto povređenog Kastanja, desni bek Dortmunda je sjajno ispratio kiks golmana Rusije koji je odbio loptu posle centaršuta sa leve strane i pogodio za 2:0.

Belgija je do poluvremena iskontrolisala dešavanja, a drugo poluvreme donela je "otaljavanje" posla u kojem nismo videli nijednu priliku na obe strane do samog finiša. Belgijance i razumemo, zadovoljili su se sigurnim vođstvom, ali je prava tragedija na šta liče Rusi koji do sutra ne bi stvorili šansu.

Konačnih 3:0 postavio je Romelu Lukaku u 88. minutu na pas Tome Menijea pa je golgeter Belgije sa dva gola već na startu istakao kandidaturu za prvog strelca turnira.

Belgijanci 17. juna igraju sa Danskom u Kopenhagenu u okviru drugog kola, a kako su večeras moćno izgledali deluje da će se prošetati kroz ovu grupu. Rusi dan ranije dočekuju Finsku takođe u Sankt Peterburgu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Piksi baca magiju na treningu, a Gudelj gleda i ne trepće: Selektor pokazao kakav je mađioničar!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draganče

    12. jun 2021 | 21:23

    Samo su Rusi gori od onih naših levata. Onolika zemlja i onoliki narod a nisu u stanju sklepati poštene repke u fudbalu. Mala Belgija je fudbalska velesila za minornu i beskrvnu Rusiju.

  • Lujo

    12. jun 2021 | 23:04

    Braći Rujama da nije neko zamenio kopačke pa im dao sve leve? Ili da nisu kolektivno jutros svi ustali na leve noje? Više o fudbalu znaju ruske balerine nego ovi tzv fudbaleri.

  • Kole

    12. jun 2021 | 23:01

    Bravo za Lukakua koji se setio svoga saigrača iz Intera Eriksena i posvetio mu gol. A Rusi su veliko 0, ništa. Veliko su razočarenja, a nije im to ni prvi a ni izgleda poslednji put.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA