"Osećate se lošije od mene, ja sam spreman za trening": Eriksen se našalio posle drame na utakmici

Na svu sreću, sa njim je danas sve kako treba

  • 0
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija, Danska - Finska, Christian Eriksen, Kristijan Eriksen Foto: Tanjug/AP

Tokom jučerašnjeg meča između Danske i Finske na Evropskom prvenstvu, sve oči bile su uprte u Kristijana Eriksena, kojem je na kratko stalo srce i kojem su se doktori borili za goli život. Na svu sreću, priča je imala srećan završetak i ovaj igrač se trenutno uspešno oporavlja u bolnici.

Selektor Danske, Kasper Hjumland ističe da je igrač sada stabilno i da se nalazi u jako dobrom raspoloženju, ističući da je "spreman" da se pojavi čak i na treningu.

- Mislim da se osećate lošije od mene, ja se osećam spremnim za trening sa momcima - preneo je danski selektor reči jednog od svojih najbolji igrača.

On je potom dodao da se Danac nalazi u jako dobrom stanju.

- Kristijan je dobrog raspoloženja i igrači osećaju veliko olakšanje posle sve ove neizvesnosti. Nema sumnje da smo bili na konpocima - istakao je Hjumland.

Stanje Kristijana Eriksena je sada stabilno, ali je ipak ostavljen u bolnici na daljim ispitivanjima, kako bi se utvrdilo zbog čega je došlo do srčanog zastoja. On je do 2019. godine imao normalne rezultate na testovima, a doktor danske selekcije, Morten Boesen potvrdio je da je srce fudbalera na kratko stalo.

- Na trenutak nije bio sa nama. Počeli smo sa reanimacijom, bio je to srčani zastoj. Koliko smo blizu bili da ga izgubimo? Ne znam, ali znam da smo ga vratili posle prve upotrebe defribrilatora, što je jako brzo - rekao je Boesen.

Video: Dileta Leota žarila i palila na prvoj utakmici na Euru: Bodrila Italiju sa dečkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA