Skandal: Nemilosrdna UEFA pretila Dancima da će izgubiti 3:0 ako ne nastave meč protiv Finske

Piter Šmajhel otkriva nepoznate detalje utakmice između Danske i Finske

  • 2
Christian Eriksen, Kristijan Eriksen

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Danske su bili primorani od strane UEFA-e da nastave utakmicu nakon što je Kristijan Eriksen kolabirao, otkrio je otac golmana ove reprezentacije Piter Šmajhel.

Danska je poražena u utakmici prvog kola grupe B od Finske sa 1:0, međutim, rezultat je bio u drugom planu nakon što su se lekari borili za život Kristijana Eriksena.

UEFA je tada u saopštenju rekla da su igrači obe selekcije insistirali na tome da se utakmica nastavi i odigra iste večeri, međutim, Piter Šmajhel otkriva da su fudbaleri bili primorani da odigraju utakmicu.

 

- Video sam objavu UEFA-e da su sledili ono što su fudbaleri tražili, ali to nije istina - rekao je Piter Šmajhel, čovek koji je osvojio EURO 1992. godine sa Danskom.

- Imali su tri opcije ispred sebe, da igraju odmah preostalih 50 minuta, da igraju sutradan i da predaju meč i izgube sa 3:0... Da li su stvarno igrači imali mogućnost izbora? Ja mislim da ne - nastavio je Piter da kritikuje UEFA-u.

Utakmica je bila odlagana sve do trenutka kada timski doktor nije javio da je Eriksen u redu, tako da su nastavili utakmicu, a iako dominantniji fudbaleri Danske su doživeli poraz od 1:0.

Video: Tako je stvoren najbolji teniser svih vremena: Mečevi koji su definisali nepobedivog Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA