≫ 

Humelsovo samoubistvo u Minhenu, Francuzi u velikom stilu krenuli po evropsku krunu

Šampioni sveta trijumfom nad Nemcima (1:0) otpočeli učešće na EURU

  • 8
Euro 2020, fudbal Francuska - Nemačka

Foto: Tanjug/AP

Aktuelni svetski šampioni Francuzi trijumfalno su započeli pohod na evropsku krunu, pobedom nad Nemačkom u Minhenu od 1:0. Pogodak odluke bio je autogol Matsa Humelsa u 20. minutu kojim se neslavno vratio u nacionalni tim posle nekoliko godina pauze.

Zasluženo su Galski petlovi došli do premijernog trijumfa, a da su bili malo skoncentrisaniji mogli su i ubedljivije da slave jer im je VAR poništio čak dva gola u nastavku.

Posebna je šteta što čuvene ofsajd-linije nisu bile saveznik Kilijana Embapea koji je fantastičnim pogotkom umalo oterao kući Nemce sa stadiona u 67. minutu. Ali, pravila su pravila...

U pravom trenutku selekcija Didijea Dešana pružila je možda i najbolju partiju na turniru, ako uzmemo u obzir sve favorite. Kako su večeras defanzivno izgledali, čini se da će mnogi timovi na EURU imati problem da im daju gol, jer pored ubitačnog napada gde prednjače Grizman, Embape i Benzema, imaju i sjajnu odbranu oličenu u bekovima Pavaru i Ernandezu.

Njih dvojicam koji inače igraju za Bajernm odomaćili su se večeras na svom terenu, više od na momente izgubljenih Nemaca koji definitivno ne mogu da se nose sa top selekcijama.

Kajaće se Joahim Lev i što je vratio Matsa Humelsa nakon što ga je penzionisao posle Mundijala u Rusiji, posebno nakon autogola koji je dao u 20. minutu. Nesrećnog, ali bi taj gol mogao na kraju skupo da košta Pancere, ako se ne poprave protiv Portugalije u narednom kolu.

Francuzi su na ovom meču uglavnom igrali na kontre, a svaki put kada je Embape bežao dolazili su u izgledne šanse za gol. U 85. minutu su gosti još jednom sjajno izveli nšpad, Embape nesebično poslužio Benzemu, koji je matirao Nojera, ali je i taj gola pao posle VAR provere zbog ofsajda.

FRANCUSKA - NEMAČKA 1:0

/Humels 20. autogol/

 

Kod Nemaca je najbolju priliku na meču propustio Gnabri u 54. minutu na centaršut odličnog Gosensa i to je bila jedna od retkih izglednih šansi u moru velikih promašaja, šuteva koji su završili preko ili pored gola solidnog Uga Lorisa.

Kad se sve sabere, pobeda Francuske je zaslužena, a impresivna partija koju su prikazali obećava puno u pokušaju da se domognu evropske krune. Galski petlovi u sledećem kolu igraju sa Mađarskom i mogu da overe plasman u narednu fazu.

Nemci teniskim žargonom rečeno, "serviraju za ostanak na EURU" protiv Portugalije u sledećem kolu, a poraz bi ih možda i poprilično udaljio u borbi za to treće mesto i kakav-takav prolaz u sledeću fazu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoro

    15. jun 2021 | 22:46

    Sudija sve vreme protežira Nemačku. Svaki mogući i nemogući faul svira za Nemce a propustio im je dodeliti bar dva žuta kartona.

  • viva la france

    15. jun 2021 | 22:37

    alez france

  • ...

    15. jun 2021 | 21:55

    A kad nastupaju fudbaleri ekonomskog tigra. ??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA