≫ 

Lokateli i Ćiro pucali iz svih oružja, moćna Italija potkresala krila Švajcarcima i prošla u 2. krug

Azuri zabeležili još jednu sjajnu pobedu na EP - 3:0 (1:0)

  • 10
Italija - Švajcarska fudbalska reprezentacija, utakmica

Foto: Tanjug/AP

Još jedna impresivna partija Italijana donela im je izvestan plasman u drugi krug na Evropskom prvenstvu. Da li kao prvi ili drugi iz grupe A saznaćemo posle okršaja sa Velsom u poslednjem kolu, ali selekcija Roberta Manćinija je obavila veliki posao na Olimpiku pobedom nad Švajcarskom od 3:0.

Zasluženom i rutinskom, moglo je biti i ubedljivije, ali su Azuri odgirali još jedan dopadljiv meč i nastavili da nagoveštavaju da mogu mnogo na ovom prvenstvu iako ih i dalje mnogi ne vide kao favorite.

Odlično prvo poluvreme bilo je dovoljno da vidimo u kom smeru ide ova utakmica. Trebalo je da bude derbi, ali se gosti nisu pojavili na utakmici. Tačnije, Azuri im nisu dali da dišu, oterali su ih surovo od svog gola i preko sjajnog Manuela Lokatelija stigli do prednosti u 26. minutu.

Nakon što je Kjeliniju poništen gol u 19. posle kornera zbog prekršaja u napadu, Domeniko Berardi je izveo sjajnu kontru, protutnjao po desnoj strani i dealno poslužio Lokatelija u petercu Švajcarske kojem nije bilo teško da dovede Azure u vođstvo.

Bilo je to u trenucima kada je Švajcarska bila nemoćna, bez mogućnosti da poveže neki pas, a iako su početkom drugog poluvremena poleteli ulaskom Marija Gavranovića vrlo brzo su spušteni na zemlju.

 

Opet je Manuel Lokateli bio dželat "sajdžija", sjajno je u 52. minutu smestio loptu sa oko 18 metara levicom u donji ugao Jana Zomera i otklonio svaku dilemu oko konačnog ishoda. Shvatili su Italijani još tada da je sve gotovo pa su povukli ručnu.

Švajcarci pokušali da se otvore, ali su bili kažnjavani iz brzih i ubitačnih kontri Azura. Ćiro Imobile propustio je dve sjajne šanse u 73. i 75. minutu posle sjajnih lopti iz poslednje linije, ali je zato uspeo da stavi tačku u 89. još jednim precizinim udarcem.

Ništa golman Švajcarske nije mogao, lopta mu je prošla ispod ruke, a Imobile 15. golom u dresu Azura bacio Olimpiko u ekstazu.

Italija je ovom pobedom i matematički obezbedila prolaz u drugi krug, dok Švajcarska u poslednjem kolu mora ubedljivo da pobedi Tursku, ali i da se nada ubedljivom porazu Velsa protiv Azura kako bi izbegla treće mesto i "gužvanjac" u borbi za preostale četiri pozicije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vaske

    16. jun 2021 | 20:59

    Svakcarci izgubili vec kod pevanja himne 😂

  • Zocky

    16. jun 2021 | 22:19

    U odsustvu Srbije na svim velikim takmičenjima, navijam za Azure. A prijatno me iznenadjuje lepa igra, ali, ipak su taktika i odbrana Italiji donosile prevagu i trofeje. Od pevanja himne, do proslave golova, sve je spektakl za oči, jer u Italiji je fudbal kult, način života... Milan-Inter-Juventus-Lacio-Roma-Fiorentina-Napoli- Sampdorija-Parma-Bolonja-Palermo-Kaljari-Torino- Bari-Leće-Breša-Vićenca-Pjaćenca-Salerenitana- Atalanta-Askoli-Empoli-Livorno-Sasuolo-Kjevo- Verona-Djenova-Perudja-Katanija-Benevento... Od giganata do simpatične provincije. Pozdrav za sve Italofile!

  • El pistolero

    16. jun 2021 | 22:40

    Italijani nikad bolji fudbal nijesu igrali,fizicki i takticki spremni maksimalno,bice zanimljivo videti ih protiv francuza ili portugalaca ako se ukrste kasnije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA