≫ 

De Brujne šou! Belgija se probudila protiv Danske i preokretom rastužila Kopenhagen!

Veliki majstor za velika dela i tužne sudbine protivnika

  • 12
Fudbalska reprezentacija Belgije

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Belgije zabeležila je i drugu pobedu u grupi B prvenstva Evrope pošto su nakon preokreta i magije Kevina De Brujnea savladali Dansku u Kopenhagenu sa 2:1.

Velika je šteta što Danci nisu uspeli da uzmu nešto više iz ovog susreta, shodno tome da su totalno dominirali u prvom delu igre. Limitrali su protivnika na jedan udarac, dali gol nakon dva minuta, ali onda je došlo drugo poluvreme i sa dve izmene Belgije se sve promenilo.

Kakav šok je to bio za goste na startu. Velika greška Denajera koji je predao loptu u noge protivniku na nekih 30 metara, Hojbjerg je bio prilično priseban i iz manjeg klizećeg starta prosledio pas do Jusufa Polsena, a ovaj nije oklevao, te iz drugog dodira pogodio donji levi ugao golmana Kurtoe.

Nisu Belgijanci reagovali na to, šta više, povlačili su se pred novom ofanzivom Danske koja je konstantno obitavala na njihovoj polovini. Nešto je moralo da se menja, Lukaku je bio totalno izolovan, a pitanje je bilo gde bi sve ovo moglo da ode ukoliko Martinez ne reaguje sa izmenama.

Pomirili su se gosti da ništa ne mogu da urade u prvom delu igre, tako da su ofanzivu pripremili za drugi deo igre kada na teren stupa kevin De Brujne, definitivno, igrač utakmice.

U 55. minutu gosti su izgledali poput munje. Lukaku je primio loptu na centru, prevario svog čuvara i istrčao preko 30 metara, predao loptu De Brujneu koji je lepo zalomio, podelio pas dalje ka petercu gde se našao Torgan Azar koji nije imao problema da pogodi praznu mrežu!

Sve manje su iz blizine gledali Kurtou, a sve više su razmišljali kako da se odbrane Danci koji su kapitulirali i drugi put 16 minuta kasnije.

Perjanica Mančester sitija je sačekala da se razreši situacija na desnoj strani gde je Lukaku pokušavao da prebaci igru. I uspeo je, loptu je dobio Eden Azar, a onda je samo odložio za De Brujnea koji je rezantno šutirao i pogodio donji levi ugao.

Dva pokušaja, prečka, odbrana Kurtoe i odsustvo goriva za eventualno poravnanje. Na kraju je Menije imao i priliku da sa 40 metara pogodi praznu mrežu zbog odlaska Šmajhela u protivnički šesnaesterac, ali nije došlo do dodatne kazne.

Danci nemaju više skoro nikakvu priliku da se plasiraju dalje, dok je Belgija u izvesnoj situaciji da će sa čela grupe u narednu fazu takmičenja.

Tok meča:

 

90+3. minut - KRAJ MEČA! POBEDA BELGIJE!

83. minut - Sva snaga je potrošena od strane Danske, pitanje je da li može ovde da se promeni odnos snaga i eventualno se izvuku Belgiji bodovi iz džepa.

75. minut - Dobar udarac Brajtvajta, ali brani Kurtoa! Pokazuju Danci da su još uvek živi i u susretu, ali nazad je promaja. Vrlo lako može da padne još jedna kontra za treći gol Belgije.

71. minut - GOOOOOOOOL, PREOKRET BELGIJE! Kakav je majstor Kevin De Brujne! Perjanica Mančester sitija je sačekala da se razreši situacija na desnoj strani gde je Lukaku pokušavao da prebaci igru. I uspeo je, loptu je dobio Eden Azar, a onda je samo odložio za De Brujnea koji je rezantno šutirao i pogodio donji levi ugao!

69. minut - Pokazuju Danci nisu slučajno vladali terenom u prvom poluvremenu. Dve poluprilike i jedna dobra šansa propuštena zbog simuliranja Damsgarda

66. minut - Sve što je imala Danska, sada ima Belgija. Lopta je u posedu Martinezovih momaka i vrlo često vidimo čitav kolektiv osim Kurtoe na polovini protivnika.

59. minut - Ovo je sada ona Belgija na koju smo navikli. Nakon ulaska De Brujnea, tu sada i Eden Azar i Aksel Vicel. Igru su napustili Karasko i Dendonker. Igra je znantno ubrzana i Danci su na velikim iskušenjima.

Fudbalska reprezentacija Belgije

Foto: Tanjug/AP

55. minut - GOOOOOOOL, PORAVNANJE BELGIJE! Gosti su izgledali poput munje. Lukaku je primio loptu na centru, prevario svog čuvara i istrčao preko 30 metara, predao loptu De Brujneu koji je lepo zalomio, podelio pas dalje ka petercu gde se našao Torgan Azar koji nije imao problema da pogodi praznu mrežu!

48. minut - Nastavlja Danska tamo gde je stala. Pokušaj Dilejnija sa 22 metra je završio pored stative, a Kurtoa, koji se bacio u pravu stranu, nije morao da reaguje.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE! Kreće Belgija da puca iz teške artiljerije - u igri je Kevin De Brujne umesto Drisa Mertensa.

Fudbalska reprezentacija Belgije

Foto: Tanjug/AP

45. minut - KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Zanimljiv meč koji se razvija onako kako je manjina mogla da zamisli. Danska ima čak osam šuteva više od Belgije i jedino što možemo da očekujemo je buđenje Martinezove čete i dosta više ofanzivnih naleta.

44. minut - Karasko je imao dobru priliku da centrira ili šutira direktno na gol sa nekih 25 metara, ali on je uradio nešto između toga i predao loptu protivniku.

41. minut - Momenti bez prevelikih trzavica. Jednostavno, Danska za sada ima recept kako da neutrališe sve moguće napade Belgije i primenjuje ga na najbolji mogući način.

36. minut - Damsgard tik pored stative! Kakav prodor mladog Damsgarda. Tri defanzivca su predugo razmišljala kako da mu pristupe, a on je već bio u šesnaestercu i gađao je dobro, ali nedovoljno da se udvostruči prednost.

Fudbalska reprezentacija Danske

Foto: Tanjug/AP

34. minut - Gosti su došli do vazduha. Karasko je zapretio direktno iz kornera, a onda je Menije uputio jedan centaršut koji je uz krajnje napore otklonjen.

32.  minut - Verovali ili ne, Belgija ima samo jedan šut na gol Danaca. Samo jedan, sa takvim ofanzivnim potencijalom.

30. minut - Dva ubacivanja Danske sa leve strane, ali oba puta reaguju štoperi protivničkog tima.

22. minut - Izabranici Roberta Martineza su uspostavili ravnotežu posle uvodnog šoka, ali još uvek ne prete onako kako smo navikli od njih.

15. minut - Belgijanci u prvoj trećini poluvremena ne mogu da izađu sa svoje polovine. Ovo sigurno nismo očekivali. Sa druge strane, domaći kolektiv je uvek blizu i uvek preti. Kurtoa mora da bude konstantno na prstima.

10. minut - Kao što je najavljeno, odana je počast uz aplauze Kristijanu Eriksenu, velikoj uzdanici Danske koja nije mogla da nastavi sa igrom nakon nesreće u prvom susretu.

5. minut - Mele sam ispred Kurtoe i ništa! Ova agresivnost Danske obećava vrhunsku utakmicu i najavljuje teskobu za Belgijance.

Fudbalska reprezentacija Danske

Foto: Tanjug/AP

2. minut - GOOOOOOOL! VODI DANSKA! Kakav šok za goste. Velika greška Denajera koji je predao loptu u noge protivniku na nekih 30 metara,  Hojbjerg je bio prilično priseban i iz manjeg klizećeg starta prosledio pas do Jusufa Polsena, a ovaj nije oklevao, te iz drugog dodira pogodio donji levi ugao golmana Kurtoe. Vrhunski start domaćina!

1. minut - Utakmica je počela! Glavni arbitar susreta Bjorn Kujpers je dao znak da se lopta zakotrlja.

Fudbalska reprezentacija Danske

Foto: Tanjug/AP

Sastavi:

 

Danska: Šmajhel, Kristensen, Kjer, Vestergard, Mele, Vas, Hojbjerg, Dilejni, Polsen, Brajtvajt, Damsgard.

Belgija: Kurtoa, Vertongen, Denajer, Aldervireld, Menije, Tilemans, Dendonker, Torgan Azar, Mertens, Karasko, Lukaku.

Pre meča:

 

Danci se sigurno još uvek u jednom određenom stanju šoka nakon nesreće sa Kristijanom Eriksenom. Pretrpeli su poraz od debitanta Finske, kapiten Simon Kjer je bio prilično involviran u dešavanja u tom susretu, pa nije mogao da nastavi meč u poslednjih pola sata. Sada je ponovo u sastavu i biće oslonac svojoj ekipi.

Sa druge strane, protiv Rusije smo videli onakvu Belgiju kakvu smo i očekivali - moćnu i prodornu. Najavljen je i nastup Kevina De Brujnea koji je ostao na klupi od prvog minuta, ali nema sumnje da će biti na raspolaganju ako zagusti.

Danska ne sme da izgubi, jer bi u tom slučaju sebi definitivno potpisala lošu sudbinu, ali izbeći poraz protiv Belgijanaca je previše lako reći koliko je teško učiniti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Negledivo je vise

    17. jun 2021 | 18:31

    Fudbal se pretvorio u klasicno namestanje, i pocinje da lici na glupe Americke filmove. Danci posle slucaja Eriksen se kao kao feniks dizu iz pepela i naprasno ce postati hit sampionata, evo sad ce da pobede i nadigraju Belgijukoja je iz Italiju pokazala najvise, a sad protiv Danaca se kao sa loptom(ili ocigledno da nece) glupa Americka romantika. I u svakom takmicenju se pojavi neki tim koji pocne da se romantizuje i gura..

  • LB

    17. jun 2021 | 19:01

    Nece da ih napune iz cistog postovanja prema Eriksenu... Da igraju svom snagom vec bi bilo 0:3...

  • Maki

    17. jun 2021 | 18:10

    Šok je jer utakmicu prenosi gojko andrijašević koji nezna ko protiv koga igra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA