Manćini je protiv Velsa zamenio i golmana, razlog je velika mrlja iz igračkih dana selektora Italije

Neobična priča iz karijere kormilara Azura

  • 2
sirigu

Foto: Tanjug/Ap

Mnoge je prijatno iznenadila odluka selektora Italije Roberta Manćinija da nekoliko minuta pre kraja utakmice sa Velsom izvede iz igre čak i prvog golmana Donarumu i umesto njega pruži priliku iskusnom Salvatoreu Siriguu.

Složićete se da je to nešto što treneri ne čine često u modernom reprezentativnom fudbalu, ali iskusni trener ima poseban pristup ovoj generaciji fudbalera Azura delom i zbog nekih ličnih loših uspomena na igračke dane u reprezentaciji.

Naime, Manćini je davne 1990. godine bio deo reperezentacije Italije koja je osovjila treće mesto na Svetskom prvenstvu održanom u ovoj zemlji, ali nije odigrao nijedan meč.

Tadašnji slektor Azeljo Vićini nije mu pružio šansu nijednom da uđe u igru, a Manćini i danas tvrdi da je to jedan od najmračnijih trenutaka u njegovoj igračkoj karijeri.

- Žao mi je što barem jednom nisam nastupio na velikom takmičenju kakvo je Svetsko prvenstvo. Igrao sam na Euru, ali ništa ne može da se meri sa Mundijalom. Da mogu da vratim vreme, potrudio bih se da zaigram bar nekoliko minuta - izjavio je svojevremeno Manćini.

Dobro je što selektor Italije nije "sebičnjak", što je jedan veliki car, a igrači mu na to svakako uzvraćaju dobrim rezultatima.

Video: Mađarica, Čehinja, Hrvatica i Ruskinja grme, a Slovakinja baca na kolena: Najlepše novinarke na EURO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Franco Nero

    20. jun 2021 | 22:37

    Galantno,nema sta!

  • Ciganin 1976

    21. jun 2021 | 08:51

    Ne volim ga zbog ogromne prepotencije ali je ovo potez velikog SPORTISTE I GOSPODINA ! 👏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA