≫ 

Za polufinale i finale Eura dopušteno 60.000 ljudi, Engleska dala "zeleno svetlo"

Sjajna vest

  • 0
vembli Foto: Tanjug/Ap

Britanska vlada je u utorak objavila da će dopustiti dolazak više od 60.000 ljudi na kultni londonski stadion Vembli za utakmice polufinala i finala Evropskog fudbalskog prvenstva.

To znači da će kapacitet grandioznog stadiona biti popunjen do tri četvrtine, a svi koji će se naći na tribinama moraće da imaju ili negativan test na Covid-19 ili potvrdu da su najmanje 14 dana pre utakmice na koju će doći, primili drugu dozu vakcine protiv korona virusa.

Za dosadašnje dvoboje u grupnoj fazi kapacitet Vemblija bio je smanjen na 22.500 navijača, a isti će vrediti i za dvoboj osmine finala između Italije i Austrije, koji je na rasporedu 26. juna.

Već tri dana kasnije, za utakmicu osmine finala u kojoj bi mogla zaigrati Engleska, kapacitet je povećan na 40.000 navijača.

- Uzbuđeni smo što će više navijača moći da prođu kroz vrata Vemblija i uživati u finalu Eura - izjavio je predstavnik englske vlade, sekretar u ministarstvu kulture Oliver Dauden.

Odluka britanske vlade doneta je usred povećanja pritiska na UEFA-u i njenog čelnika Aleksandera Čeferina da Londonu oduzme domaćinstvo polufinala i finala, zbog porasta broja zaraženih tzv. indijskim sojem koronavirusa, za kojeg lekari tvrde da je značajno opasniji od prvog soja koji se pojavio na tlu Velike Britanije.

UEFA je sa britanskom vladom pregovarala i o ublažavanju mera za dolazak navijača iz inostranstva, jer prema sadašnjim pravilima svi oni koji dolaze u Veliku Britaniju moraju da prođu desetodnevnu izolaciju. No, u saopštenju britanske vlade nije bilo govora o ublažavanju mera za strane posetioce.

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin je sa odobravanjem dočekao odluku o povećanju kapaciteta za nadolazeće utakmice na Vembliju.

- Ovaj turnir je postao tračak nade i pokazatelj ljudima da se vraćamo normalnom načinu života, a ovo je još jedan korak na tom putu - izjavio je Čeferin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA