≫ 

Incident na Euru: Navijač sa LGBT zastavom upao na teren, provocirao Mađare tokom intoniranja himne

Momak je očito imao jaku želju da pošalje poruku

  • 12
fudbalska reprezentacija nemačka - mađarska navijači Foto: Tanjug/AP

Novi incident u Minhenu pre meča na Euru. Videli smo nedavno padobranca koji umalo nije poginuo kada je slao poruke "Grinpisa", a u sredu uveče, na istom mestu, jedan navijač je utrčao na teren pre meča Nemačka - Mađarska - ključnog za prolaz oba tima u osminu finala.

Pomenuti mladić je u rukama imao zastavu duginih boja, simbola LGBT pokreta, kojom je mahao ispred mađarskih fudbalera, verujući u dobar razlog svog dela, jer je time želeo da im pošalje poruku, i njima i mađarskoj vladi, koja je nedavno usvojila zakon kojim se ograničava pravo mladih na informacije o homoseksualnosti i transseksualnosti.

Uspeo je u svom naumu, razmaho se pred Mađarima u trenutku intorniranja himne, dok ga redari nisu uhvatili, oborili na zemlju, i odveli sa stadiona.

Jedan ovakav incident se možda mogao i očekivati, jer su nemački navijači masovno došli na utakmicu ogrnuti zastavama duginih boja čime su želeli da iskažu solidarnost prema LGBT populaciji širom sveta i Evrope, a meč sa Mađarima je bio idealna prilika da baš toj zemlji pošalju stav "čitave Evrope".

Tokom dana se oglasila i UEFA, koja je, kao i brojni fudbaleri učesnici Eura, promenila profilnu sliku na svom Tviter nalogu, pa se sada na njihovom nalogu nalazi grb u duginim bojama. Nakon što je naišla na osude, UEFA se oglasila na zvaničnom Tviter profilu povodom celokupne situacije koja je nastala nakon što su zabranili Nemcima da "oboje" svoju Alijanc Arenu u dugine boje.

- Uefa je ponosna što nosi dugine boje. To je simbol koji promoviše sve ono u šta verujemo, tolerancija za svakoga, bez obzira na njihovu pozadinu, verovanja ili pol - poručili su iz UEFA danas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • al

    23. jun 2021 | 22:43

    Stop promociji homoseksualizma, unistavanja porodice i tolerancije koja vodi u propast!!!

  • Milos

    23. jun 2021 | 21:53

    Podrska za madjare

  • Zeljko

    23. jun 2021 | 22:20

    Toliko agresivna i neprilagodjena (narodima, drzavama, dogadjajima...) a pritom dugogodisnja kampanja LGBT da je totalno kontraproduktivna i iritantna... da li su ovim idejama i postupcima ubedili Madjare da ih prihvate ili su se samo jos udaljili? Da li iko iz tog lobija uopste planira te kampanje ili su toliko osioni jer iza njih stoje milioni USD?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA