"Gej rat" Nemaca i Mađara: Pogledajte kako je Gorecka provocirao ultrase i slavio pred njima

Velika drama viđena je u Minhenu, gde je fudbaler Bajerna u finišu meča dao gol za 2:2 i prolaz Nemačke

  • 6
Leon Gorecka Foto: Profimedia/AFP

Izuzetno dramatično bilo je u poslednjem kolu grupe F na Evropskom prvenstvu, gde su Nemci tek u finišu meča na Alijanc areni uspeli da izbore remi s Mađarskom, koji im je doneo plasman u osminu finala i duel sa Engleskom na Vembliju.

Ovaj meč obeležile su i tenzije između navijača Nemačke i Mađarske, kao i "predigra" zbog toga što je UEFA zabranila da stadion bude u duginim bojama, kao i to što je Viktor Orban odlučio da ne ide na utakmicu u jeku "gej afere" koja je izbila pred ovaj meč.

Mađarski ultrasi poslali su poruku protiv LGBT pokreta, a pred intoniranje himne Mađarske jedan LGBT aktivista je dotrčao do terena i istakao zastavu duginih boja pred fudbalere Mađarske.

I tokom meča je viđen ovaj rat dve strane, a u sve se uključio i Leon Gorecka, fudbaler Nemačke koji je postigao gol za 2:2. To je učinio baš pred tribinom gde su bili smešteni mađarski ultrasi, a zatim je krenuo u njihovom pravcu i gestikulirao tako što je rukama napravio simbol srca.

Posle meča je i objasnio zašto je to uradio.

- Širite ljubav - napisao je uz stiker zastave duginih boja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sun

    24. jun 2021 | 12:47

    Zašto se odjednom taj LGBT prikazuje i reklamira na EP.. ljubav se siri i pokazuje i kada si normalan, strejt što kažu.. Ocigledno samo ovi iz LGBT zajednice znaju da iskazuju ljubav.. Podrška za Madjare i Orbana...

  • Neki

    24. jun 2021 | 15:46

    Bravo za Mađare.👍👍👍

  • neko tamo

    24. jun 2021 | 15:41

    немци промовишу љубав, куда иде овај свет

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA