Čovek koji je "pojeo" Francuze ne igra četvrtfinale: Džaka suspendovan protiv Španije

Kapiten Švajcarske blista zbog trijumfa u Bukureštu

  • 1
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Francuska - Švajcarska Foto: Tanjug/AP

Švajcarska je posle 67 godina dobila jedan nokaut meč na velikom takmičenju i to protiv svetskih šampiona Francuza koje su eliminisali u 1/8 finala Evropskog prvenstva na penale.

Najzaslužniji, prema mišljenju specijalnog panela UEFA, bio je kapiten ove selekcije Granit Džaka, koji je posle meča proglašen za igrača utakmice.

Sjajno je trčao svih 120 minuta vezista Arsenala, genijalno asistirao za treći gol Gavranovića u 90. minutu, a nosio se junački i sa Kanteom i Pogbom, "zverima" u veznom redu Francuske.

Jedino što zbog nagomilanih kartona neće igrati četvrtfinale sa Špancima, ali je posle meča imao samo reči hvale za saigrače:

- Osećaj je neverovatan, svaki Švajcarac treba da se ponosi. To je bila Francuska, a ne neki tamo "š" tim. Toga svako mora da buide svestan. Dosta se pisalo o ovom timu proteklih dana, kako je arogantan, ali smo danas ućutkali sve kritičare. Ovo je j***no izvanredan tim - poručio je Džaka.

Video: Da li je bio penal za Zvezdu protiv GAK-a?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Don

    29. jun 2021 | 10:40

    Velika bruka Francuza, sa onakvim timom da ne mogu 3 gola da sacuvaju protiv Svajcarske.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA