≫ 

Engleska ide u četvrtfinale Eura, Nemci dva puta matirani na Vembliju, fudbal putuje ka svojoj kući!

"Panceri" su propustili šansu da izjednače, a onda su potonuli u grotlu engleskog hrama fudbala

  • 18
Euro 2020 fudbal Engleska - Češka Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Engleske prošla je u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto je iz sudara titana na Vembliju, uz dve prelepe akcije, eliminisala selekciju Nemačke sa 2:0! "Panceri" nisu koristili svoje šanse, dok su Sterling i Kejn krunisali dva mata i poslali "gordi albion" dalje.

Nemci su mnogo bolje ušli u susret, imali su nekoliko dobrih ofanzivnih izleta, a već u osmom minutu su mogli i do vođstva. Leon Gorecka je uspeo da se izbori za loptu i sam krene ka golu Pikforda, a u tom naletu ga je zaustavio Deklan Rajs koji je skrivio faul tik uz kazneni prostor. Mnogi su se u taboru "pancera" ponadali da će biti i penal, ali ta situacija nije donela ništa više od gol auta.

Engleska selekcija je tek od 15. minuta počela da pokazuje znake života, sve su bili bliži i bliži golu protivnika, a od 30. minuta su imali i veći posed lopte. Sterling je sa 20 metara zapretio, a Nojer se bacio u desnu stranu i paradom odbio udarac.

Iako je Engleska držala loptu, Nemci su bili opasniji. Timo Verner je dobio jednu loptu koja ga je dovela u prednost naspram svog čuvara, a onda je on sa leve strane prišao na nekih 9-10 metara i gađao suprotni ugao, ali brani golman Engleske.

Da ostane nula na poluvremenu, potrudio se Mats Humels. Hariju Kejnu se odbila lopta taman toliko da iz prvog dodira izbaci Nojera na nekih šest metara, ali štoper nemačke selekcije je klizećim spasao gol i izbio loptu ispred protivničkog napadača! Pitanje je, da li je bilo ofsajda, ali linijski sudija nije tada reagovao.

U 75. minutu bedem pada. Prelepa akcija koju je pokrenuo i završio Rahim Sterling. On je povukao loptu, prošao pored dva protivnička veznjaka, prosledio je do Kejna koji je isto učinio do Luka Šoa, a ovaj sa leve trane uputio centaršut po zemlji koji je Sterling samo sproveo iza leđa Nojera!

Svi nemački navijači su videli izjednačenje samo pet minuta kasnije, a onda se uhvatili za glavu! Fudbaler Bajerna je dobio fenomenalnu asistenciju od Haverca koji mu je otvorio autoput do gola Engleske. Vukao je loptu sve do ivice kaznenog prostora, došao oči u oči sa Pikfardom i promašio čitav okvir gola!

Za to, sledi propisna kazna, a ta kazna je cementirala sudbinu "pancera". Dočekali su Englezi pogodak svog kapitena. Šo je ponovo učestvovao u akciji jer je kratkim pasom proigrao Griliša, a sa leve strane je ponovo stigao centaršut i ponovo Nojer mora da vadi loptu iz mreže!

Engleska već sada može da razmišlja o novoj fazi, jer u četvrtfinalu igra sa pobednikom duela Švedske i Ukrajine, a ukoliko bi i tu slavila, za finale bi igrala protiv Češke ili Danske.

Tok meča:

90+3. minut - KRAAAAAAAJ! IDU ENGLEZI DALJE, SLAVLJE NA VEMBLIJU!

85. minut - GOOOOOOOOOOL ENGLESKA VODI 2:0! Hari Kejn! Dočekali su Englezi pogodak svog kapitena. Šo je ponovo učestvovao u akciji jer je kratkim pasom proigrao Griliša, a sa leve strane je ponovo stigao centaršut i ponovo Nojer mora da vadi loptu iz mreže!

80. minut - Šta je sada promašio Tomas Miler! Svi nemački navijači su videli izjednačenje, a onda se uhvatili za glavu! Fudbaler Bajerna je dobio fenomenalnu asistenciju od Haverca koji mu je otvorio autoput do gola Engleske. Vukao je loptu sve do ivice kaznenog prostora, došao oči u oči sa Pikfardom i promašio čitav okvir gola!

75. minut - GOOOOOOOOOL ENGLESKA VODI! Prelepa akcija koju je pokrenuo i završio Rahim Sterling! On je povukao loptu, prošao pored dva protivnička veznjaka, prosledio je do Kejna koji je isto učinio do Luka Šoa, a ovaj sa leve trane uputio centaršut po zemlji koji je Sterling samo sproveo iza leđa Nojera!

70. minut - Evo i prvih promena u sastavima. Griliš je zamenio Saku u domaćem timu, dok će na drugoj strani Gnabri od ovog momenta napadati protivnički gol umesto Vernera koji je propustio dve dobre prilike.

66. minut - Skoro 10 minuta se igra između dva kaznena prostora. I dalje su oba kolektiva prilično stegnuta i svesna da bi jedna greška mogla da košta i eliminaciju.

Mats Humels Foto: Tanjug/AP

58. minut - Ponovo Verner u dobroj poziciji, ali ovoga puta nije uspeo da pošalje udarac jer je Stons uspeo da reaguje ispred njega.

55. minut - Za sada, u drugom delu igre, samo Pikford mora da igra rukama. Sa druge strane, Nojer više liči na štopera i učestvuje u izgradnji akcija iz zadnje linije.

48. minut - Pikford sjajan! Kako je reagovao golman engleske selekcije nakon voleja Haverca, zaista je za pohvalu. Nemačka ponovo diktira tempo na startu poluvremena.

46. minut - POČELO JE DRUGO POLUVREME!

Fudbalske reprezentacija Nemačke i Engleske Foto: Tanjug/AP

45+3 minut - KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Englezi su za sada bolji posle uvodne inicijative Nemačke.

45+2 minut - Humels je heroj Nemačke! Kakva prilika za Harija Kejna kojem se odbila lopta taman toliko da iz prvog dodira izbaci Nojera na nekih šest metara, ali štoper nemačke selekcije je klizećim spasao gol i izbio loptu ispred protivničkog napadača! Pitanje je, da li je bilo ofsajda, ali linijski sudija nije reagovao.

44. minut - Dobar centaršut Tripije, ali Humels glavom otklanja opasnost. Kada se pogleda igra i situacija na terenu, stiče se utisak da se već sada igra za trofej, jer nema previše rizika.

38. minut - Nemački kolektiv se predodredio da napada samo iz kontri. Nije nešto što često gledamo, ali situacija jeste takva. Osim blica preko Vernera, "panceri" imaju problema da složnije napadnu protivnički gol.

32. minut - Verner u stopostotnoj prilici i brani Pikford! Napadač Čelsija je dobio jednu loptu koja ga je dovela u prednost naspram svog čuvara, a onda je on sa leve strane prišao na nekih 9-10 metara i gađao suprotni ugao, ali brani golman Engleske. Ovo je poziv na oprez.

Fudbalske reprezentacija Nemačke i Engleske Foto: Tanjug/AP

30. minut - Engleska sada ima veći posed lopte (52-48), imaju i više udaraca na gol, tako da se nakon pola sata igre može reći da je domaćin pokazao više od igre.

26. minut - Dva prekida i centaršut iz igre za Engleze u kratkom periodu i dve dobre intervencije Nojera uz pokušaj Megvajera koji je otišao daleko iznad prečke. Na stranu to, ali nemačka selekcija je totalno utihnula.

23. minut - Mirniji period utakmice i obe strane su zauzele rovovske pozicije u ovim momentima. Dosta grešaka na sredini terena.

16. minut - Vrhunski udarac Sterlinga, ali brani Nojer! Ofanzivac Sitija se namestio na nekih 20 metara i unutrašnjim delom stopala gađao desni, suprotni ugao. Ipak, Nojer paradom odbija loptu na stranu.

14. minut - "Gordi albion" je uspeo da prvi put zapreti nakon trećine poluvremena, ali pokušaj Megvajera glavom je blokiran. Morao je da dođe i taj momenat kada će konačno popustiti pritisak protivnika.

Fudbalske reprezentacija Nemačke i Engleske Foto: Tanjug/AP

8. minut - Kakva strepnja za Engleze! Rajs je sprečio Gorecku da ode 1 na 1 sa Pikfordom, ali umalo i skrivio penal. Arbitar nije to video kao situaciju gde bi moglo da se dogodi isključenje, iako je bilo blizu takvog epiloga. Ipak, bilo je izvan kaznenog prostora, a odatle nije uspeo opasnije da zapreti Haverc koji je pogodio živi zid.

5. minut - Evo prvog šuta u okvir gola. Gorecka je probao izvan šesnaest metara, ali nije imao problema golman Engleske da pokupi tu loptu sa trave. Nemačka ima inicijativu i u prvih pet minuta većinski drži loptu.

1. minut - MEČ JE POČEO NA VEMBLIJU! Sudija Makeli je dao znak da lopta može da se zakotrlja!

Pre meča:

Može se reći da je Geret Sautgejt izašao sa dosta promešanim sastavom pred Nemce. Igraće Englezi sa trojicom igrača pozadi, a videćemo da li će im takav pristup omogućiti da i večeras sačuvaju mrežu. U grupnoj fazi takmičenja pokazali su se kao veoma "tvrd" rival svima, dok su Nemci sa druge strane poznati kao tim koji forsira nešto brži tok lopte.

Utakmicu će suditi nama dobro poznato ime - Dani Makeli iz Holandije, koji je vodio meč između Srbije i Portugala, kada je Ronaldu poništen gol u Beogradu. Pomagaće mu Hesel Stegstra i Jan de Vrajs, takođe iz Holandije, dok je četvrti sudija Srđan Jovanović iz Srbije! Na čelu VAR sobe nalazi se Jan van Bukel, koji će raditi uz asistenciju Kevina Bloma, Injiga Prijeta i Alehandra Ernandeza. Prva dvojica su Holanđani, a druga dvojica su Španci.

Pogledajte i kompletne sastave za danas.

Video: Mađarica, Čehinja, Hrvatica i Ruskinja grme, a Slovakinja baca na kolena: Najlepše novinarke na EURO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drekavac

    29. jun 2021 | 19:34

    Navijam da izgube i jedni i drugi

  • Zeljko ex JSO

    29. jun 2021 | 18:23

    Ovi i oni sinoc fašisti igraju u crnom?!

  • Ratar

    29. jun 2021 | 17:39

    Napred nemacka svetska silo!! Da je srece da smo na vreme stali na vasu stranu sad bi bili drzava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA