≫ 

"Ne možemo da slavimo poraze kao Srbi Kosovsku bitku": Izjava hrvatskog trenera izazvala veliku buru

Treneru Interu iz Zaprešića smeta način na koji su komentatori vodili utakmice

  • 16
Ilija Lončarević Lončarević, prvi s leva na desno Printskrin: Youtube/Sportske novosti

Hrvatski trener Ilija Lončarević, koji je tokom karijere vodio veliki broj tamošnjih klubova, između ostalog i Dinamo, gostovao je u jednom podkastu u kom je mečeve Kockastih poistovetio sa Kosovskom bitkom.

Tačnije, sadašnji trener Intera iz Zaprešića nije bio zadovoljan što su u Hrvatskoj počeli da se slave porazi

- Imam neke svoje primedbe u vezi naših komentatora na televiziji. Prvo, hteo bih da budu konkretniji. Ja samo slušam o našim fenomenalnim igračima, fenomenalnom ovom, o odličnom rezultatu, odličnih 10 minuta protiv Čeha, Španaca. Počeli smo da slavimo poraze kao Srbi Kosovsku bitku. Pa ne možemo baš slaviti poraze - rekao je Lončarević.

Komentarisao je Lončarević i izjave selektora Zlatka Dalića oko ispada Ante Rebića nakon završetka EP za Hrvate.

- Ne volim biti general nakon bitke. Iako ono što sam pre bitke, pre prvog kola rekao oko reprezentacije... Nažalost se dosta toga ostvarilo. Ovo oko igrača i selektora, što je on rekao, je prilično nejasno. U smislu da stanje u celoj reprezentaciji nije dobro jer tonus reprezentativaca na terenu nije adekvatan mestu i vremenu, u ovom slučaju Evropskom prvenstvu. Je li to skup remetećih faktora koji su se događali u tri godine nakon Rusije? Verujem da jeste.

- Rekao sam da je iza nas jako negativno vreme. Puno poraza, puno loših utakmica, malo dobrih utakmica i nema šanse da to ne ostavi traga na timu. Onda još taj intervju Andreja Kramarića koji sebe stavlja gore... Čim je to tako postavljeno pred prvu utakmicu, stavljajući Kramarića u ekipu pred Englesku, selektor je prihvatio to njegovo razmišljanje i stavio na sebe dodatni teret. Je li to još pogodovalo tome da reprezentacija nije u pravom psihološkom stanju za jedno takvo takmičenje, ne znam.

>>> Španija je po kvotama izraziti favorit sa 1,78 na dvojku, ali Švajcarsku je dobila samo jednom u poslednja četiri meča i nije joj nijednom dala više od gola. Tip da ni na ovom meču nećemo videti više od dva pogotka plaća se kvotom 1,90. Pogledajte sve Mozzart kvote za meč Švajcarska - Španija

Video emisije možete pogledati ispod, a situaciju vezanu za Srbe i Kosovsku bitku od 14. minuta.

Video: Penal ludilo na Zvezda - Aris: Posle 2 penala za Grke odmah dosuđena najstroža kazna za crveno-bele

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zar je bitno

    2. jul 2021 | 12:19

    Da su Srbi doživeli poraz na Kosovu, Ugari bi na granice, u Krajine, naseljavali Zagorce a ne Srbe. Da su Srbi izgubili bitku na zapadu bi plakali a ne slavili. I opet cu reci. Nekome su junaci gotovina, marka i cermak a nekome Knez Lazar, Miloš Obilic, Despot Stefan, Car Dušan, Karadjordje, Zivojin Mišić, Stevan Sindjelic..... RAZLIKA JE U tome što su neki ubijali decu i žene a neki junake i vojnike a neki i sultane.

  • Jea

    2. jul 2021 | 12:49

    Kompleksi su cudo,,vama da nema Srba vi bi ste mrzeli sami sebe (a i mrzite)

  • Naj

    2. jul 2021 | 12:15

    Zlo, cisto ZLO croasani!Oni slave Jasenovac i Oluju!Ali ima vremena!Jednog dana....jednog dana.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA