≫ 

Grešni sin Unai Simon zaustavio Švajcarsku, Španija posle drame ide u polufinale Eura!

"Crvenoj furiji" pripala drama posle 120 minuta i penala...

  • 31

Španija je prvi polufinalista ovogodišnjeg Evropskog prvenstva posle još jednog sjajnog i dramatičnog okršaja koji je dobila posle 120 minuta velike borbe. 

Bilo je podjednako teško kao i protiv Hrvatske, ali je na kraju Švajcarska ipak položila oružje pred selekcijom Luisa Enrikea, tačnije pred golmanom Unaijem Simonom koji je sa dve odbrane sa 11 metara trasirao trijumf svom timu na penale od 3:1 (1:1, 1:1, 1:0).

Momak koji je umalo bio tragičar protiv Hrvatske zbog on0og nestvarnog autogola koji je primio sa pola terena, ovog puta je bio smiren kada se lomila utakmica, ali su mu pomogli i očajni udarci Fabijena Šera i Manuela Akanđija u drugoj i trećoj seriji.

Uspeo je tako Simon da zaseni nestvarno izvrsnog Jana Zomera koji je čudesno sačuvao svoju mrežu u produžecima, a nakon što su Švajcarci ostali sa igračem manje zbog isključenja Rema Frojlera.

Do tog 77. minuta fudbaleri Vladimira Petkovića su igrali dobro i uspeli da preko Šaćirija u 68. stignu zaostatak nastao autogolom Zakarije iz osmog minuta. Španci tek kada su ostali 11 na 10 počeli su da igraju ozbiljan fudbal i prava je sreća što se kockanje na kraju isplatilo Enrikeu.

Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Švajcarska - Španija

Foto: Tanjug/AP

Jedino je zaista pravo čudo što u dodatnih pola sata nisu uspeli da iskoriste one prilike, kada je Jan Zomer odbranama dovodio do ludila Đerara Morena, Đordija Albu, Markusa Ljorentea... Čak 10 odbrana je pokupio golman Borusije iz Menhengladbaha, čime je postao rekorder u istoriji Eura.

Ipak, nije mogao golman Švajcarske sve sam na penal-ruletu, njegovi sigrači umorni i istrošeni nisu mogli da ponove podvig kao protiv Francuske, pa se vraćaju kući, ali uzdignutog čela jer su igrali odličan fudbal.

Špancima sada ostaje da se odmore i sačekaju ishod duela Belgija - Italija u Minhenu kako vi saznali ime rivala u polufinalu koje je na programu 6. jula.

ŠVAJCARSKA - ŠPANIJA penalima 1:3 (1:1, 1:1, 0:1)

/Šaćiri 68 - Zakarija 8. autogol/

 

Video: Ivica Iliev: Ngoj mi je bolna tačka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svemirac sa druge planete

    2. jul 2021 | 20:56

    Svak cast za Spaniju sto su izbacili Krvatsku i ovu Sqiparsku

  • Nestor

    2. jul 2021 | 17:54

    Nadam se glatkoj pobedi Španije protiv ove reprezentacije sastavljene od 15 zemalja iz Evrope

  • Rile

    2. jul 2021 | 20:47

    Evo Švajcarci idu ulicom spustili glave...Ih da mogu ovo da vam pokažem sad jer ja se nalazim u Švajcarskoj....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA