Junak Italije bez fudbala do kraja godine: Spinacola povredio Ahilovu tetivu, šest meseci van terena

Saigrači su ga u avionu podržali i napravili pravu feštu

  • 0
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Belgija - Italija Foto: Tanjug/AP

Svi italijanski fudbaleri uhvatili su se za glave na sinoćnjem meču protiv Belgije, kada je na travi ostao da leži Leonardo Spinacola. Bilo je jasno da je povreda koju je doživeo teže prirode, što je krajnje emotivno podneo i u suzama je napustio teren na nosilima.

Njega očekivano neće biti do kraja Evropskog prvenstva, ali ne samo to. Ugledni italijanski novinar, Fabricio Romano je objavio da su Italijani potvrdili da će Romin bek propustiti pet do šest meseci zbog povrede Ahilove tetive.

I juče je Spinacola dao svoj trag dok nije zbog svega morao da napusti teren. Pri vođstvu Italije rezultatom 2:1 zaustavio je udarac Romelua Lukakua sa gol linije, što su njegovi saigrači burno proslavili. Oni su do kraja meča zadržali tu prednost, a u polufinalu u utorak će igrati protiv Španije na "Vembliju" u Londonu.

U avionu na povratku kući iz Minhena, saigrači su odali počast saigraču velikim skandiranjem. Fudbalski savez Italije je danas objavio podatak da su navijači izabrali Spinacolu za najboljeg igrača utakmice, a od UEFA je tu nagradu dobio dva puta - protiv Turske i Austrije.

Video: Ivica Iliev: Ngoj mi je bolna tačka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA