≫ 

Večiti zaradili od Eura: Partizanu ozbiljna cifra za "grejanje klupe" Holendera, Zvezdi od Dragovića

U danima kada je u fudbalu finansijska kriza, svaki novac znači, naročito onaj kada dođe bez da ste išta uradili

  • 4
Filip Holender, Aleksandar Dragović Foto: Nikola Tomić, MN Press

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan dobiće novčanu od strane FIFA zbog igrača koji su učestvovali na Evropskom prvenstvu - Aleksandra Dragovića i Filipa Holendera.

Mundo Deportivo je objavio tačne iznose koliko sleduje fudbalerima Barselone, a po tom primeru se može zaključiti i koliko će prihodovati dva najveća srpska kluba.

Navodno, Zvezdi će pripasti 3.000 evra za svaki dan koji je Aleksandar Dragović proveo na Evropskom prvenstvu, tačnije za 14 dana koliko su trajale pripreme, plus 16 dana turnira i jedan dan za povratak.

Drugim rečima, Dragović je proveo 31 dan na Evropskom prvenstvu, što znači da će Zvezda inkasirati 93.000 evra od ovog fudbalera.

S druge strane, Partizan će zaraditi malo više zbog toga što je Holender stigao u klub ranije. Naime, Holender je došao u Humsku tokom oktobra 2020. godine, što znači da će "crno-beli" pored 3.000 dobiti naknadnih 2.250 evra.

Filip Holender je sa svojom Mađarskom proveo samo tri dana manje od Dragovića na turniru, iako nije igrao ni minut, Partizan će zaraditi 147.000 evra.

S obzirom na to da je Dragović stigao u Zvezdu bez obeštećenja, "crveno-beli" su već zaradili na ovom fudbalera, dok je Holender Partizanu doneo tek nešto manje od trećine iznosa koliko je plaćen Luganu.

Video: Projektil sa oko 20m: Stanić debitovao za Zvezdu i umalo nije dao gol karijere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    9. jul 2021 | 10:58

    Нек среде мало лавор, да кад дођу момци из ЛШ, да се не саплићу по кртичњаку

  • Gg

    9. jul 2021 | 11:41

    Taman kad dobiju te pare da izgrade novi parking, da mogu ljudi da se parkiraju kad bude Zvezda igrala LS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA