Na Ostrvu sve gori pred finale: Englezi traže neradan dan ako osvoje EURO, Džonson ih još nije odbio

I dalje tinja nada kod navijača Albiona da bi mogli ponedeljak da provedu na ulicama slaveći titulu evropskog šampiona

  • 0
Euro 2020 fudbal Engleska - Češka Foto: Tanjug/AP

U Engleskoj je sve spremno za potpunu ludnicu. Svi čekaju finale Evropskog prvenstva na "Vembliju" u kojem će se sastati Engleska i Italija, a na Ostrvu duboko veruju da bi konačno mogli da razbiju prokletstvo i postanu šampioni Starog kontinenta.

Više od 100.000 ljudi potpisalo je prethodnih dana peticiju u kojoj pozivaju nadležne organe da ponedeljak 12. jul proglase za neradni dan u slučaju da njihova reprezentacija postane šampion Evrope.

Gotovo da nema šanse da se tako nešto dogodi, ali Englezi će nastaviti da forsiraju svoju priču i nadaće se da će moći da dan provedu u proslavi na ulicama širom zemlje. Naravno, pod uslovom da podignu trofej.

Ono što daje dodatnu potporu nadama Engleza jeste da Premijer Engleske, Boris Džonson nije u potpunosti odbio mogućunost da ponedeljak bude neradan dan.

- Ako sada kažem bilo šta, to bi bilo kao podgrevanje nade. Sačekajmo da vidimo šta će se dogoditi - rekao je Džonson, što su navijači shvatili na svojstven način.

Vlasti Engleske ne žele da prave nikakve konkretne planove za proslavu titule, uzimajući u obzir da je na Ostrvu situacija sa koronavirusom i dalje nestabilna.

- Ne želimo da predviđamo ishod meča unapred. Naravno da želimo da Engleska osvoji titulu, ali sa planovima ćemo sačekati dok se to ne dogodi. Planove ćemo napraviti kada, nadamo se, Engleska postane šampion Evrope - rečeno je iz Džonsonovog kabineta.

Ono što je interesantno jeste da je uz ovu objavu stigla i preporuka poslodavcima da, ako je moguće olabave radno vreme i dozvole radnicima da dođu kasnije na posao u slučaju da Engleska pobedi u finalu. Kabinet Premijera je takođe dozvolio da pabovi produže radno vreme do 23:15 po lokalnom vremenu u slučaju da meč ode u produžetke i penale.

Video: Haos na ulicama Londona do kasno u noć: Orilo se Its coming home

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA