≫ 

Dominacija Gasola: Legendarni Španac pogodio u poslednjoj sekundi za pobedu "furije"

Prvi favorit za zlato na EP savladao Litvance

  • 3

Španska košarkaška reprezentacija upisala je pobedu u prijateljskoj utakmici protiv Litvanije (79:78) za koju je najzaslužniji bio neverovatni Pau Gasol sa 24 poena i 7 skokova - i pobedonosnim šutem u poslednjim sekundama.

Sem njega, u pobedničkom timu "dvocifren" je bio još samo Aleks Abrinjes koji se zaustavio na 15 poena.

Na drugoj strani, istakao se centar Litvanaca Jonas Valančijunas sa 21 poenom i 11 uhvaćenih lopti, uz njega i Mačijulis sa 12 poena.

Ključni period meča bila je treća deonica završena u korist Španaca sa 23:12.

Na kraju, u dramatičnoj završnici junak meča Gasol uspeo je da pogodi za pobedu gotov na isteku vremena, tako da Kalnietis praktično nije ni imao šanse da uzvrati dalekometnim hicem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloje Bubanja

    26. avgust 2017 | 08:00

    spanci su jaki,ali su i litvanci jaki,po meni i prvi favoriti za osvajanje zlatne medalje,pre spanaca,francuza,nas,hrvata,italijana,grka i letonaca,i dva cuda iz senke,rusije i slovenije, trece cudo turska, imace male sanse da prodje grupu,borice se sa belgijom za prolaz dalje

  • abudlah

    26. avgust 2017 | 08:01

    mi vec zadnjih 10-tak godina igramo pripremne utakmice protiv francuske,zasto sad nismo igrali,to nam je rival po meri, ovo mi se cini sve slabo,ili su italija i grcka jake kao francuska,ili smo mi mnogo slabiji nego pre

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA