≫ 

Đorđević veliča igru Srbije protiv Grka, ali ga brinu povrede igrača

Selektor srpskih košarkaša zadovoljan onim što je njegov tim pokazao za 38 minuta igre u poslednjoj proveri na "Akropolis kupu"

  • 7

Srpska košarkaška reprezentacija utakmicom protiv Grčke na "Akropolis Kupu" završila je sa proverama za Evropsko prvenstvo.

Sledi povratak u Beograd i treninzi do polaska u Istanbul gde će naš nacionalni tim odigrati prvu fazu šampionata.

>>> Nova drama i nova pobeda srpskih košarkaša!

Đorđevićev tim je odigrao odličan meč protiv Grka sve do dva minuta pre kraja kada se naša igra poprilično raspala što rival, srećom, nije umeo da pretvori u pobedu iako je bio veoma blizu preokreta.

Selektoru Srbije se upravo ta dvominutna minus faza nije dopala, a sve ostalo - jeste.

- Odigrali smo jako dobrih 38 minuta, fizički izdržali i pored skraćene rotacije i mogu da kažem da sam sa dosta stvari zadovoljan. Naravno da smo morali mnogo mirnije da privedemo utakmicu kraju posle 14 razlike u završnici. Nije smelo da bude toliko driblinga, toliko brzih, ishitrenih šuteva. O tome smo pričali sa igračima odmh posle utakmice, oni to znaju i takve stvari ne smeju da nam se ponavljaju na Šampionatu. - rekao je Đorđević posle utakmice.

Problem za naš tim i dalje su povrede.

- Pored Nedovića i Kalinića, koje muče povrede, morali smo da odmorimo i Lučića i Jovića koji su bili izuzetno opterećeni u seriji dosadašnjih pripremnih mečeva. Ove tri utakmice u Atini bile su idealne za broj igrača koje smo planirali da rotiramo, ali i ovako, u skraćenom sastavu, odigrali smo muški, izdržali i na kraju sačuvali pobedu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    26. avgust 2017 | 00:03

    Guduric iako van forme totalno trebalo bi da ide na EP jer moze da mu se trazi forma u grupi koja nije jaka i verujem da ce da eksplodira u nekom trenutku, drugi razlog je da malo rastereti bogdana, spolja su samo on i guduric napadaci svi ostali su odbrambeni igraci.

  • OljaK .

    25. avgust 2017 | 23:48

    Aj molto Sale!!!!!voli te 21 blok!!!!!

  • Matrador

    26. avgust 2017 | 08:35

    Treba pojedincima objasniti da se kosarka igra 4x10 minuta,a ne 38 minuta.Do tih zadnjih 2 minuta mi smo imali 14 poena prednosti.A onda pad i to se nije desilo samo sinoc,vec ista prica i preksinoc protiv Gruzije.Ovde 4-5 igraca po meni ne zasluzuje da bude ni na sirem spisku a kamoli da ide na EP. Micic-Milosavljevic-Bircevic...Blago receno katasttrofa.Ja sam grobar ali sam pre svega Srbin i realan.Ova trojica po meni ne bi trabalo da idu put Istanbula.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA