≫ 

SENZACIJA! Finska pobedila Francusku, bivši igrač Partizana srušio "trikolore"! (VIDEO)

Džamar Vilson junak istorijskog trijumfa Skandinavaca

  • 9

Ko se ovome nadao: košarkaši Finske priredili su najveće iznenađenje prvog dana Evropskog prvenstva u košarci pobedivši jednog od favorita za najviši plasman, selekciju Francuske.

Finci su u Helsinkiju, u okviru A grupe, savladali "trikolore" posle prave drame i produžetka, rezultatom 86:84 poenima bivšeg igrača Partizana Džamara Vilsona!

>>>Imamo prvo iznenađenje na Eurobasketu: Šengelija "razbio" Litvaniju!

Amerikanac je preuzeo odgovornost u poslednjem napadu Finaca u produžetku, spetljao se na trenutak, delovalo je da će Francuzi uspeti da se odbrane, ali je usledila solo bravura i polaganje plejmejkera domaće selekcije.

Ni gotovo savršena odbrana još jednog bivšeg pleja Partizana Lea Vestermana nije bila dovoljno dobra za Vilsona u toj situaciji.

Do kraja je bilo preostalo nekoliko sekundi, De Kolo je uzeo loptu, no njegov šut za tri poena nije bio precizan, te je veliko slavlje u "Helsinki Areni" moglo da počne.

Vilson je utakmicu završio sa 12 poena, od kojih je svakako najvažniji bio onaj za pobedu, briljirao je košarkaš Čikago Bulsa Lauri Markanen sa 22, a veliki doprinos istorijskoj pobedi Skandinavaca dali su Salin i Koti, oba sa po 14 poena.

Francuzi su jedine svetle tačke imali u Furnijeu koji je ubacio 25 poena i De Kolou koji je uneo 21 poen u statistiku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    31. avgust 2017 | 23:15

    Hsha ovi je hit kakve su ovo kvazi reprezentacije.Beda.-FINSKA pobedila Francusku...u tekstu ide "Amerikanac postigao poene za pobedu" Sramota.Od reprezentacija priznajem samo Srbiju i Litvaniju svi ostali ste FAKE što bi rekli amerikanci i britanci.

  • Duved

    31. avgust 2017 | 23:03

    Smucili su mi se više ovi MUTANT TIMOVI!!! Hoće ljudi da igraju košarku po svaku cenu!! Nema bre 3 Finca u ekipi,sve stranci.... Svaki tim ima bar po jednog Amera!

  • Miloje Bubanja

    31. avgust 2017 | 22:56

    lepu ekipu imaju finci,ali francuzi su jos naq pripremama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA