Šarić bi čak i tu nagradu menjao za medalju Hrvatske na Eurobasketu: Predugo to čekamo, možemo da pobedimo i Špance!

Hrvatski NBA ističe da bi i priznanje za rukija godine menjao za odličje reprezentacije na Evropskom prvenstvu

  • 3

Košarkaši Hrvatske završili su na 2. mestu grupe C na Eurobasketu i u osmini finala će igrati protiv Rusije. Najbolji igrači ''kockastih'' bili su igrači iz NBA lige, Bojan Bogdanović i Dario Šarić.

Obojica su prošle sezone igrali odlično u najjačoj ligi sveta, a Šarić je u svojoj ruki sezoni pokazao da je veliki potencijal za pravu NBA zvezdu. Malo mu je falilo da dođe do priznanja za rukija godine, a mnogi smatraju i da je nepravda to što mu nagrada nije dodeljena.

>>> Kakve su kvote za osvajanje Eurobasketa posle grupne faze? Na Srbiju još veća i pored 1. mesta, na Špance brutalno pala! (FOTO)

>>> Veća od Arene, liči na svemirski brod: Ušli smo u halu gde će srpski košarkaši igrati eliminacionu fazu Eurobasketa! (VIDEO) (FOTO)

On je sada u razgovoru za zvaničan sajt FIBA rekao da bi menjao to priznanje za medalju sa reprezentacijom Hrvatske.

- Ma i da sam je dobio, menjao bih je odmah za medalju s reprezentacijom. Predugo u Hrvatskoj čekamo medalju, sanjamo o tome, ako već ne cela Hrvatska, onda svi koji prate košarku.

Foto: AP/Tanjug

- Svi sanjamo dobar rezultat s reprezentacijom i zato bih odmah menjao individualno priznanje za medalju reprezentacije. Osvajanjem medalje pokazali bismo da opet znamo kako da dođemo na postolje, a i na idućim takmičenjima bi nam bilo znatno lakše da dođemo do velikog uspeha - istakao je Šarić.

On je čak uveren da Hrvatska može da savlada Španiju ukoliko bi igrala s njima u nastavku turnira, a to je moguće samo u eventualnom finalu.

- Mi smo jedina ekipa u grupi koja je pokazala da igra protiv Španije, a to je dobro znati ako se opet sretnemo na turniru. I oni sada znaju da ih možemo pobediti - konstatuje Šarić.

Da bi Hrvatska došla do finala, morala bi u projektovanom polufinalu da savlada Srbiju, u prethodnom duelu, koji su imali u četvrtfinalu Olimpijskih igara, Srbija je pobedila u neizvesnoj završnici.

Šarić je tada posle meča najviše ostao upamćen po zakucavanju Raduljice preko njega i ta fotografija je postala hit na društvenim mrežama.

Foto: Tanjug/AP

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    8. septembar 2017 | 17:37

    Наставите и даље предуго да чекате.

  • Subotica

    8. septembar 2017 | 17:23

    Spanci imaju najaču ekipu na prvenstvu daleko su hrvati od njih .

  • Miloje Bubanja

    9. septembar 2017 | 08:38

    decko je igrac ipo,ali do februara ga nije bilo,zato i nije dobio nagradu za rukija godine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA