Najbolji igrač Mađarske: Želim da uživam protiv Srbije (VIDEO)

Adam Hanga smatra da je cilj njegove reprezentacije već ispunjen

  • 0

Adam Hanga, najbolji košarkaš Mađarske, ujedno je i najvažniji igrač, uz Davida Vojvodu, na kog će košarkaši Srbije posebno obratiti pažnju na utakmici osmine finala Eurobasketa.

>>> ŠTA NAS ČEKA PROTIV MAĐARA? Dvojica košarkaša drže tim, ako njih zaustavimo zgazićemo ih kao pre 9 godina!

Mađari su stigli u drugu fazu, a na ovom takmičenju su upisali i prvu pobedu na EP posle čak 48 godina.

- Stvarno smo srećni, velika je to stvar, i to je bio naš cilj. Sada je došlo vreme da uživamo, potrudimo se da igramo kao tim. Srbija je jak protivnik, ali nećemo položiti oružja. Izaći ćemo i boriti se - rekao je Hanga novinarima posle treninga.

Svestan je snage protivnika, sa kojim se sastaje u nedelju od 14.15.

Foto: fiba.basketball

- Znamo da su jedni od favorita na takmičenju, biće to jaka utakmica. Bolji su tim, imaju bolje igrače. Mi smo do sada pokazali da smo tim, i nastavićemo tako da igramo - rekao je košarkaš, i bez razmišljanja "pikirao" najveću opasnost u srpskom timu.

- Očigledno, Bogdanović. Jeste on zvezda tima, i najčešće je lopta u njegovim rukama, stvara sebi dosta prostora, i to moramo da sprečimo. Ima dosta pozicija iz kojih može da se postigne koš, i ključno je kako ćemo odigrati odbranu na njemu i u tranziciji - rekao je Hanga.

On je najbolji strelac mađarskog tima.

- Verujem da ću biti pod dodatnim pritiskom od strane igrača Srbije. Ali kao što sam rekao, uživaćemo. Ja ne osećam pritisak. Kvalifikovali smo se, mnogo je godina prošlo, samo ću pomoći svojim saigračima - zaključio je Adam Hanga.

Pogledajte njegovu izjavu snimljenu telefonom Motorola Z2 Play.

(Izveštači Telegrafa sa Eurobasketa - Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA